Cobas (Paramés) arriba als 1.000 milions d'euros abans de llançar-se a pels plans de pensions

El Cobas Selección, amb 687 milions, i el Cobas Internacional, amb 280 milions, són els que tenen major volum d'actius

Per

Bolsamania | 08 jun, 2017

Actualitzat : 14:54

Cobas Asset Management, amb Francisco García Paramés, segueix augmentant el seu pes al mercat de fons d'inversió. La jove gestora ha superat ja els 1.000 milions d'euros sota gestió amb cinc vehicles, a més d'haver llançat les rèpliques a Luxemburg i preparar-se per desembarcar al segment de plans de pensions.

La companyia, sorgida de la tornada de Paramés al món de la gestió, té un patrimoni d’1.033 milions d'euros, segons les dades de Morningstar. El fons amb més volum d'actius és el Cobas Selección, amb 687 milions d'euros, d'univers global per invertir. El vehicle té més temps que la resta de l'oferta de Cobas, ja que es va llançar al novembre sota el paraigua d'Inversis però amb la gestió de Paramés, abans de traspassar definitivament. El producte té una rendibilitat a l'any del 2% i les seves principals inversions són Aryzta, Israel Chemicals, Teekay i Hyundai, en una cartera composta per 53 accions.

El segon fons més venut ha estat el Cobas Internacional, amb 281 milions d'euros. En aquest cas, el vehicle també té com a meta invertir en accions de tot el món, tot i que el 80% se centrarà en països de l'OCDE que no siguin ni Espanya ni Portugal. Segons Morningstar, els seus majors posicions són també Aryzta, Israel Chemicals i Teekay. A més, també apareix BMW, un dels valors favorits tradicionalment del gestor 'value'.

Per la seva banda, la resta de l'oferta de Paramés es compon del Cobas Iberia, amb el qual gestiona 33 milions d'euros; el Cobas Renta, amb 17 milions; i el Cobas Grandes Compañías, que administra 14 milions d'euros.

La gestora va llançar a Luxemburg els fons Cobas Global Fund, Cobas International Fund, Cobas Iberian Fund i Cobas Large Cap Fund com rèpliques dels seus productes espanyols per facilitar la captació d'actius des dels inversors internacionals i els institucionals. L'equip de distribució està encapçalat per Gema Martín Espinosa.

El següent pas ara per Cobas Asset Management és el llançament de plans de pensions que repliquin les estratègies dels fons d'inversió que fa diversos mesos que està en funcionament per posar-los a disposició dels estalviadors que prefereixin aquest tipus de productes. La gestora espera que aquest pas no es demori massa, atès que l'única barrera que resta són "assumptes administratius".

CULTURA FINANCERA

Cobas ha posat el focus aquest any sobre la cultura financera a les activitats que no estan centrades, únicament, en la gestió d'inversions. A més de comptar amb un bloc per això, ara han arribat a un acord amb l'editorial Deusto, del Grup Planeta, i amb l'Institut Juan de Mariana, per finançar una part de la traducció i publicació en castellà de llibres "considerats importants a l món de la inversió ", explica Cobas en un comunicat.

El primer d'aquests llibres és 'Beating the street', de Peter Lynch, que acaba de ser publicat amb el títol ‘Batiendo a Wall Street’. Una obra que "s'ha convertit en un clàssic que ensenya com l'inversor particular pot aconseguir majors èxits que un administrador professional si segueix els seus ensenyaments. No obstant això, aquest llibre no havia estat traduït al castellà fins ara, que s'ha pogut realitzar gràcies al citat acord", assenyala la gestora de Paramés.

L'objectiu marcat per aquest acord és que es tradueixin dos llibres a l'any. El proper de la llista és 'Common sense on mutual funds', una obra de John C. Bogle, president d'honor de Vanguard, la gestora que va fundar en crear els primers fons indexats.

Patrimoni dels fons de Cobas AM

Últimas noticias