Sense canvis en els dipòsits: només bancs en línia, mitjans o estrangers remuneren

Espanya se situa a la cua de la zona euro, amb una mitjana que baixa fins a l'1,36%

Per

Bolsamania | 22 mai, 2023

Amb la pujada de tipus sense aturar-se i aconseguint un 3,75% després de l'última revisió del Banc Central Europeu (BCE), l'Associació d'Usuaris Financers (ASUFIN) ha denunciat que les grans entitats segueixen sense remunerar els seus dipòsits, "mentre que s'encareix el finançament i s'actualitzen les hipoteques amb pujades importants per l'Euribor”, ha assenyalat Patricia Suárez, presidenta de l'associació.

A més, la nova revisió de mercat no inclou cap producte de les grans entitats de més quota de mercat, amb bancs com Bankinter o Sabadell que únicament ofereixen comptes remunerats. En el cas del primer, amb un 5% el primer any, i el segon a la recerca de captar nous clients. En cas de voler subscriure un dipòsit a curt, mitjà o llarg termini, el client haurà de recórrer a entitats estrangeres o que operin en línia per aconseguir remuneracions.

Actualment, Espanya se situa a la cua quant a remuneració de dipòsits, amb una mitjana que baixa fins a l'1,36%, quan la mitjana a la zona euro se situa en un 2,09%. Altres països del nostre entorn com França, amb un 2,83%, Itàlia, on la mitjana es troba en un 2,82%, o Bèlgica, amb un 2,48%, es troben per sobre de la mitjana.

És per això que l'estalviador espanyol conservador, que prefereix un vehicle sense risc ni complexitat, no té cap altra alternativa que acudir a entitats de mida petita, estrangeres, que no solen tenir sucursal al nostre país, o fer-ho a través del canal en línia.

Últimas noticias