El Ministeri d'Hisenda anuncia beques de fins a 7.000 euros bruts per a opositors

Busquen sufragar les despeses derivades de la preparació per a les proves selectives

Per

Bolsamania | 26 mai, 2023

El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública ha aprovat una ordre ministerial per la qual llança un programa de beques, que assoliran els 7.000 euros bruts per aspirant, destinat als opositors de cossos i escales de l'Administració General de l'Estat, amb la finalitat que puguin sufragar les despeses derivades de la preparació per a les proves selectives.

El Ministeri busca recolzar els joves que vulguin desenvolupar la seva carrera professional a l'àmbit públic, així com la manera de fomentar l'atracció del talent. Aquest suport econòmic pretén assegurar la igualtat entre aspirants gràcies a "l'eliminació de les barreres socioeconòmiques", i serà gestionat per l'Institut Nacional d'Administració Pública (INAP).

Les oposicions per a Cossos i Escales necessiten una llarga i exhaustiva preparació, per la qual cosa molts no disposen del mateix temps o recursos que altres amb què competeixen per la mateixa plaça. Aquests ajuts busquen millorar les condicions per fer front a unes oposicions de milers d'aspirants.

En gran part d'aquestes oposicions cal comptar amb un o més preparadors, més enllà de l'estudi del temari, que serveix per orientar i ajudar a aconseguir l'objectiu. Això fa que els recursos econòmics siguin imprescindibles per obtenir bons resultats a les proves selectives.

CONVOCATÒRIA I REQUISITS

La convocatòria per accedir a les beques es publicarà ben aviat i podrà tenir caràcter anual. D'altra banda, recollirà el nombre de beques convocades, els cossos i escales als quals s'adreça i els terminis de presentació de les sol·licituds. També inclourà els criteris de valoració per a la concessió de les ajudes, la documentació requerida per poder accedir-hi i els terminis de resolució.

Quant als requisits, els beneficiaris potencials no podran estar gaudint d'altres ajuts o subvencions amb el mateix objecte, ja siguin públics o privats, i hauran de reunir els requisits exigits a la darrera convocatòria d'accés al Cos o Escala al qual es presentin. A més, hauran d'estudiar l'oposició sota la direcció d'un centre especialitzat o preparador.

Els beneficiaris disposaran de fins a 7.000 euros bruts, que dependran de les circumstàncies particulars, i s'abonaran en un termini únic. L'encarregat de gestionar les sol·licituds serà INAP, que també farà un seguiment dels becats i es farà càrrec de les quanties del programa a través de la partida que correspon als Pressupostos Generals de l'Estat.

Últimas noticias