Citi: la crisi política al Brasil és una "seriosa amenaça" per a l'economia

També és un greu problema per a empreses espanyoles com Banc Santander

Per

Bolsamania | 19 mai, 2017

La crisi política al Brasil és una "seriosa amenaça" per a l'economia del gegant sud-americà, que es troba precisament en un moment de recuperació després de la recessió soferta durant els últims trimestres.

Segons comenten els analistes del banc nord-americà Citi, la crisi que amenaça amb la destitució del president Michel Temer és "una seriosa amenaça per les previsions sobre l'economia brasilera que poden acabar amb el cicle virtuós" que havia començat mesos enrere.

"Hauríem d'esperar una divisa significativament més debilitada i un menor espai per retallades en els tipus d'interès... definitivament aquesta crisi té el potencial de ser un 'game changer'" (un factor que pot canviar les actuals regles de joc per a l'economia brasilera", comenten aquests experts.

Sobre les empreses que tenen importants interessos al Brasil, Citi destaca que el país és "clau" per Santander. Aquests experts reiteren el consell de 'neutral' (mantenir el valor en cartera), amb una valoració de 5,95 euros per acció. Els títols del banc reboten aquest divendres un 0,5%, fins a 5,77 euros, després d'haver tancat dijous amb pèrdues superiors al 4%.

L'entitat que presideix Ana Botín va millorar en un 77% el seu benefici aconseguit en el conjunt de l'any passat gràcies, precisament, a l'exercici del real brasiler. Així, Santander va guanyar 1.786 milions d'euros, dels quals un 21% provenen del Brasil.

La divisa del país carioca es va desplomar dijous gairebé un 8% enfront del dòlar i l'euro. "El preu del real ha frenat la seva recent caiguda a l'àrea de les 3,41 unitats contra el 'bitllet verd', però la pronunciada pressió sobre la moneda ens fa pensar que els mínims de novembre i desembre als 3,50 reals són un objectiu més que raonable", assenyala Marc Chandler, estrateg de la companyia de serveis financers.

Últimas noticias