Orban titlla de "bomba atòmica contra l'economia hongaresa" l'embargament al cru rus

Sosté que la proposta de Brussel·les s'ha presentat "sense cap consulta"

Per

Bolsamania | 06 mai, 2022

El primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán, s'ha tornat a mostrar com un dels principals opositors contra el possible embargament al petroli rus, argumentant que les conseqüències serien molt greus contra l'economia del seu país, ja que el cru que reben entra per un oleoducte de Rússia.

"El petroli només pot arribar a Hongria a través d'un oleoducte, i per això una proposta que ignori aquesta circumstància és una bomba atòmica contra l'economia d'Hongria", ha explicat en una entrevista a l'emissora hongaresa Kossuth.

Per a Orbán, una proposta d'aquest tipus ataca la unitat europea i sosté que la Comissió Europea ha presentat aquesta proposta "sense cap consulta". "Si la proposta va a favor dels interessos d'Hongria, estarem encantats de discutir-la", ha assenyalat.

Sobre les alternatives al petroli rus, el primer ministre hongarès sosté que serien molt cares i que la modernització de les infraestructures per ser més independents a nivell energètic durarien uns cinc anys de termini; llavors, segons Orbán, ja no hi haurà guerra ni tindran sentit aquestes sancions.

Ha insistit que aquest no és un conflicte que afecti Hongria ni la Unió Europea directament. "Els russos van atacar Ucraïna. És una guerra entre Rússia i Ucraïna, no és la nostra guerra", ha sentenciat.

Últimas noticias