May tanca un acord amb el DUP per formar un nou govern al Regne Unit

Segons la BBC és qüestió d'hores que es faci públic el pacte que permeti a May seguir liderant el Brexit

Per

Bolsamania | 26 jun, 2017

La incertesa política al voltant del Govern en minoria que el partit conservador de la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, busca formar amb el Partit Democràtic Unionista (DUP) d'Irlanda del Nord, ja és història. Després de l'última trobada que la mandatària ha mantingut a Londres amb la líder del DUP, Arlene Foster, s'ha arribat a un acord que li permetrà seguir al capdavant del país i de les negociacions sobre el Brexit.

Aquest pacte arriba després de dues setmanes de converses entre les dues formacions des que les eleccions van deixar el Partit Conservador sense majoria absoluta al Parlament. Els deu parlamentaris del DUP donaran suport als 'tories' a les votacions clau en la Cambra dels Comuns, començant amb la votació sobre el Discurs de la Reina, que tindrà lloc aquesta setmana.

Els deu parlamentaris del DUP donaran suport als 'tories' a les votacions clau en la Cambra dels Comuns

A primera hora d'aquest matí, Foster ha assenyalat que "estem de tornada a Londres un cop més i espero que siguem capaços de finalitzar un acord entre el DUP i el Partit Conservador". Segons ha informat la cadena de televisió local Sky News, Foster ha destacat que aquest acord "tindrà un impacte positiu en relació amb Irlanda del Nord", assegurant que l’acord serà "totalment transparent" i fet públic un cop sigui assolit.

May va perdre la majoria absoluta que el Partit Conservador tenia a Westminster a les parlamentàries, cosa que l'obliga a pactar amb el DUP de Foster per continuar al número 10 de Downing Street.

Segons BBC, no hi haurà acord per conformar un govern de coalició, de manera que May serà al capdavant d'un executiu sense majoria absoluta al Parlament.

Últimas noticias