El Regne Unit injecta 4.600 milions de lliures en ajudes pel tancament fins al febrer

Es traslladaran en suports a les empreses obligades a tancar pel confinament nacional

Per

Bolsamania | 05 gen, 2021

El ministre d'Hisenda del Regne Unit, Rishi Sunak, ha anunciat dimarts una ajuda financera addicional de 6.000 milions de dòlars per a les empreses, després que el Regne Unit hagi entrat aquesta mitjanit en un tercer bloqueig nacional per fer front a la pandèmia del coronavirus.

L'economia ja ha patit la recessió més profunda en més de 300 anys i s'enfronta a la perspectiva d'un altre descens com a resultat de les últimes restriccions que imposa el tancament de tot tipus de comerços fins a mitjans de febrer. "És un paquet específic per ajudar les empreses en un moment molt difícil", va dir el ministre de l'Oficina de Gabinet, Michael Gove, a la ràdio LBC. "El Canceller dirà més avui sobre el suport addicional".

Boris Johnson va ordenar aquest dilluns un nou confinament dur després de l'alarmant augment de casos que viu el país des de fa dies. Comerços, restaurants, bars, pubs, cinemes, teatres i museus romandran tancats.

Els experts auguren conseqüències catastròfiques per a l'economia, ja que és molt probable que aquest nou confinament similar al de març de 2020 "trenqui la columna vertebral de molts negocis", indica Naeem Aslam, analista d'AvaTrade. "Bàsicament, tenim dues plagues, primer és el propi virus, i després tenim el govern del Regne Unit, que és completament incompetent en el control de virus", valora l'analista. "El fet que els negocis no essencials es tanquin almenys fins a mitjans de febrer, deixa escasses possibilitats de supervivència per a moltes empreses", afegeix l'expert.

Helen Dickinson, directora executiva del Consorci Britànic de Detallistes, va dir que s'han perdut 178.000 llocs de treball al sector minorista i que altres més podrien desaparèixer sense ajuda addicional. Les empreses estan perdent 2.000 milions de lliures (2.700 milions de dòlars) per setmana en vendes perdudes, va dir Dickinson en un comunicat enviat per correu electrònic dilluns.

MakeUK, que representa el sector manufacturer britànic, i la Federació de Petites Empreses (FSB) també han demanat més intervenció de govern.

"Ara hi ha d'haver un canvi en el suport per igualar la compensació oferta durant el primer tancament", va dir Mike Cherry, president nacional de l'FSB. "El nivell de les subvencions del govern està fora de la marca per un ordre de magnitud i no ha mantingut el ritme dels esdeveniments."

El Tresor del Regne Unit va anunciar una sèrie de paquets de suport fins a l'any 2020 a mesura que la crisi del coronavirus s'aprofundia, l'última acció de les quals és estendre el programa de cessantia -on el govern paga el 80% dels salaris dels treballadors que no poden treballar- fins a l'abril.

Últimas noticias