Vodafone i Microsoft firmen una aliança de 10 anys sobre intel·ligència artificial

Promouran nous serveis digitals i financers per a més de 300 milions d'empreses i consumidors

Per

Bolsamania | 16 gen, 2024

Vodafone i Microsoft han anunciat un nou acord estratègic de 10 anys que aprofita les seves respectives fortaleses per poder brindar plataformes digitals escalables a més de 300 milions d'empreses, organitzacions del sector públic i consumidors a Europa i Àfrica.

A partir d'aquest acord, les dues companyies pretenen un canvi en l'experiència del client de Vodafone utilitzant la Intel·ligència Artificial (IA) generativa de Microsoft. D'aquesta manera, desenvoluparan nous serveis digitals i financers per a les empreses, en concret per a les pimes d'Europa i Àfrica.

Vodafone té previst invertir 1.500 milions de dòlars durant la propera dècada en serveis d'IA. Pel que fa a Microsoft, té la intenció de realitzar inversions a la plataforma Internet of things (IoT) gestionada per Vodafone, la qual es convertirà en una entitat empresarial independent a partir de l'abril del 2024.

Els serveis digitals generats pel nou acord utilitzaran la darrera tecnologia d'IA generativa per proporcionar una experiència de client altament personalitzada i diferenciada a través de múltiples canals. Es basaran en polítiques de privadesa i seguretat imparcials i ètiques sota el marc establert per Vodafone per a la IA responsable.

Margherita Della Valle, consellera delegada del Grup Vodafone, ha assenyalat que “Vodafone ha assumit un compromís audaç amb el futur digital d'Europa i Àfrica. Aquesta associació estratègica única amb Microsoft accelerarà la transformació digital dels nostres clients comercials, en particular les petites i mitjanes empreses, i millorarà la qualitat de l'experiència del client per als consumidors".

"Aquesta nova generació d'IA desbloquejarà noves oportunitats massives per a totes les organitzacions i totes les indústries a tot el món", ha indicat Satya Nadella, president i CEO de Microsoft. "Estem encantats que, juntament amb Vodafone, s'aplicarà l'última tecnologia al núvol i la IA per millorar l'experiència del client de centenars de milions de persones i empreses a l'Àfrica i Europa, crear nous productes i serveis i accelerar la transició de la companyia al núvol”.

Ambdues empreses han destacat cinc àrees de col·laboració: IA Generativa, Ampliació d'IoT, Creixement empresarial, Acceleració digital a Àfrica i transformació al Núvol.

Últimas noticias