Urbas aconsegueix la construcció i promoció de gairebé 600 habitatges a Riad (Aràbia Saudita)

Amb aquest projecte, diu, apuntala la seva projecció a l'Orient Mitjà

Per

Bolsamania | 29 gen, 2024

Urbas ha anunciat aquest dilluns que s'ha adjudicat la construcció i promoció de 589 habitatges a Riad (Aràbia Saudita). La previsió és que les obres de construcció comencin el quart trimestre d'aquest any.

Els 589 habitatges són unifamiliars de 5 a 7 dormitoris, entre 270 i 320 metres quadrats de superfície construïda, amb preus de venda estimats entre 800.000 i 1.200.000 rials saudites.

S'aixecaran a Al-Fursan 2, un mega desenvolupament urbanístic al nord-est de Riad amb una superfície de més de 620 hectàrees, segons ha explicat la companyia espanyola, que ha aconseguit la licitació després d'haver estat qualificada com a desenvolupador qualificat per l'Empresa Nacional de la Habitatge (NHC, National Housing Company).

De fet, Urbas és una de les poques companyies estrangeres amb llicència per executar projectes immobiliaris a l'Aràbia Saudita, en haver-se "valorant positivament les seves capacitats i la seva experiència en promoció immobiliària".

El nou desenvolupament residencial Al-Fursan 2 està inclòs als programes d'habitatge de la 'Saudi Vision 2030' -impulsada pel príncep hereu Mohamed bin Salman- amb els quals es preveu construir més de 600.000 habitatges fins al 2030 i elevar fins al 80% la taxa de propietaris d'habitatge.

En concret, Al Fursan 2 és un dels cinc desenvolupaments que l'NHC va treure a licitació a quatre ciutats del país l'estiu passat i un dels més demandats per clients i promotors immobiliaris, afirma Urbas en una nota.

I és que aquí s'aixecaran a prop de 9.000 habitatges en desenvolupament amb àrees comercials, dotacionals, esportives, d'entreteniment i lleure, educacionals, serveis públics i espais verds. A la primera fase han sortit a licitació 3.500 habitatges unifamiliars, i Urbas n'ha estat adjudicatària d'aproximadament un 20%.

"A causa de l'elevada demanda i de les llistes d'espera registrades al Ministeri de l'Habitatge (MONRAH, Ministre Municipal i Rural Affairs and Housing), totes les previsions apunten a una comercialització ràpida i temps de venda rècord", afirma l'espanyola.

També explica que aquesta adjudicació "posiciona molt favorablement la companyia en l'accés a nous paquets d'habitatge a Al Fursan 2 de més volum, i per això ja s'està estudiant l'aplicació de construcció industrialitzada".

Així mateix, remarca, "impulsa les possibilitats de desenvolupar projectes immobiliaris integrals, des del disseny de màsters plans tecnològicament avançats i ambientalment sostenibles, fins a l'execució d'urbanitzacions, infraestructures i serveis, així com construcció d'habitatges i promoció residencial".

"En el nou cicle d'expansió i internacionalització en què es troba immersa la companyia, Urbas apuntala la seva projecció a l'Orient Mitjà -que, juntament amb LATAM i Àfrica, són regions estratègiques per a la cotitzada- i intensifica la seva competitivitat a escala internacional", assenyala.

De fet, apunta que amb això obté "importants expectatives de negoci a altres països del Golf Pèrsic i en altres activitats de la companyia de gran projecció i creixement com l'aigua, el gas i les energies renovables".

Últimas noticias