Unilever retira les seves previsions per a 2020 però manté el pagament del dividend

Les seves vendes van pujar un 0,2% al primer trimestre de l'any

Per

Bolsamania | 23 abr, 2020

El gegant de consum Unilever ha retirat aquesta dijous els seus objectius financers per a tot l'any al·legant que no pot "avaluar de manera precisa l'impacte" de la pandèmia de coronavirus sobre el seu negoci. No obstant això, l'empresa ha dit que pagarà el seu dividend trimestral tal com estava previst.

La companyia ha anunciat unes vendes planes durant els primers tres mesos de l'any. La forta disminució de les compres a la Xina durant la major part del trimestre va compensar els guanys per l'acumulació dels consumidors que es queden a casa a causa del coronavirus a Europa i els Estats Units.

El volum de negoci del primer trimestre va augmentar un 0,2%, fins a 12.400 milions d'euros (10.850 milions de lliures), lleugerament per sota de l'estimació de 12.770 milions d'euros, segons els analistes enquestats per Factset.

"La Xina va sofrir un descens significatiu, ja que les mesures de bloqueig van restringir els menjars fora de casa i les sortides per a comprar durant gran part del trimestre", va assenyalar l'empresa, afegint que un bloqueig a l'Índia des de mitjan març va limitar severament el flux de mercaderies i va provocar un descens en el sud de l'Àsia.

Unilever cau un 4,5% a la borsa després de fer aquests anuncis.

Últimas noticias