UBS retalla el preu objectiu d'OHL un 17%

Els títols de la companyia cauen més d'un 46% des del començament d'aquest any

Per

Bolsamania | 08 des, 2016

Actualitzat : 18:26

UBS ha disminuït la valoració d'OHL fins als 2,90 euros per acció des dels 3,50 euros anteriors, per la qual cosa el seu preu objectiu cau un 17,14%, i es manté neutral, enfront de la recomanació de compra anterior. L'entitat considera que el palanquejament, la depreciació del pes i la feblesa de la construcció afecten al valor.

Les accions de l'empresa espanyola de construcció cauen més d'un 46% des de començaments de l'any, tot i diverses desinversions que l'empresa ha portat a terme, considerades per UBS "un pas significatiu cap endavant per a l'empresa".

Els intents per part de Tomás García Madrid, director executiu des del passat mes de juny, d'abordar els problemes semblen "prometedors", segons UBS, "però han estat compensats ​​per les pèrdues de construcció pesada". L'alt deute financer, que s'està veient reduïda per la disposició parcial a Abertis (600 milions) i Mayacoba (218 milions d'euros), fa que l'empresa sigui altament sensible a qualsevol canvi en els actius subjacents. Aquest dijous, les accions d'OHL s'han deixat un altre 2,1%, fins als 2,85 euros.

El major actiu d'OHL és ara la seva participació del 57% a OHL Mèxic per un valor de 400 milions d'euros en el compreu. El deute net excloent les concessions se situa en 600 milions d'euros, la qual cosa representa el 45% de l'actiu brut al mercat (1.300 milions d'euros) o el 30% a valor benvolgut d'UBS (1.900 milions d'euros).

Des d'UBS estimen que la constructora podria recuperar 100 milions d'euros en pagaments de construcció i es mostren neutrals davant la possibilitat de comprar o vendre. Encara que, el seu historial és feble i la construcció està subjecta a una forta volatilitat. En aquest moment la liquiditat i la solvència tenen algun espai per afrontar pèrdues potencials en la construcció però no grans pèrdues.

MOODY'S VALORA POSITIVAMENT LA VENDA DE MAYAKOBÁ

L'agència de qualificació creditícia Moody's, que al novembre va retallar la qualificació crediticia d'OHL, considera que la venda d'una participació del complex turístic mexicà de Mayakobá té un impacte "positiu" en la situació crediticia de la companyia, ja que els ingressos de l'operació serviran per reduir el apalancamiento financer d'OHL i millorar la seva liquiditat, segons Europa Press.

Moody's assenyala que les seves expectatives per OHL en 2017 inclouen un despalanquejament gradual

L'empresa de construcció va acceptar divendres passat 2 de desembre una oferta vinculant de RLH Properties per adquirir una participació del 51-80% dels seus actius hotelers en Mayakobá, que generarà per OHL una caixa benvolguda de 218 milions d'euros, a l'espera que els accionistes de RHL aprovin la transacció i l'aprovació de l'autoritat antimonopoli de Mèxic.

Moody's assenyala que les seves expectatives per OHL en 2017 inclouen un desapalancamiento gradual, afavorit pel programa de venda d'actius, i una millora gradual del Ebitda. L'agència no obstant això manté de moment la seva qualificació, que reflecteix els desafiaments que, segons indica, es deriven de les seves prioritats estratègiques en un moment de feblesa operativa en les seves activitats de construcció de recursos.

Malgrat la incertesa que encara pesa sobre els 'legacies' de la companyia, OHL mostra el compromís d'eficiència en el maneig de les desinversions i la reducció de deute.

L'empresa de construcció cau al Mercat Continu més d'un 2% en la sessió d'aquest dijous.

Últimas noticias