Uber prepara la seva sortida a borsa per 2019

"Si les condicions del mercat ho permeten", segons el seu CEO

Per

Bolsamania | 06 set, 2018

El conseller delegat d’Uber, Dara Khosrowshahi, ha confirmat que la companyia està treballant per sortir a borsa el proper any. A més, ha afegit que Uber no es planteja vendre la seva àrea d'investigació per al cotxe autònom, tampoc després de la sortida a borsa.

El CEO d'Uber ha declarat en una entrevista a Reuters que el grup està preparant-se per complir amb els requisits exigits a una companyia cotitzada. "Les taxes de creixement per a una companyia de les nostres dimensions no tenen rival. En aquest moment, estem treballant per a una OPV l'any que ve, si les condicions del mercat ho permeten", ha explicat Khosrowshahi.

Sobre la també intenció de Lyft, un dels seus rivals al sector del transport de passatgers, de sortir a borsa, el CEO d'Uber s’ha mostrat tranquil en ser un "mercat enorme": "històricament, hi ha hagut molts fons per Uber, Lyft , etc., i no creiem que això hagi de canviar".

COTXE AUTÒNOM

Durant l'entrevista, Khosrowshahi també ha desmentit que Uber vagi a desprendre d'Advanced Technologies Group "en aquest moment", la seva divisió d'investigació per al cotxe autònom. En la seva opinió, "és un gran actiu que estan construint i del que poden obtenir beneficis econòmics de la manera que vulguin".

Uber es mostra optimista sobre poder reprendre aviat les proves per al cotxe autònom durant aquest any després que s'interrompessin per un accident en el qual es va veure involucrat un d'aquests vehicles el març passat.

Advanced Technologies serà "absolutament" part d’Uber després de la sortida a borsa de la companyia, tot i que el CEO assegura que s'associarà amb altres companyies que també estan treballant en el cotxe autònom. Fa alguns dies, Toyota va anunciar una inversió de 500 milions en Uber per impulsar el mercat de lloguer de vehicles autònoms.

Últimas noticias