Uber i Volvo s'associen per fabricar cotxes autònoms

Ambdues companyies invertiran 300 milions de dòlars per a la fabricació de cotxes autònoms (sense conductor)

Per

Bolsamania | 18 ago, 2016

Actualitzat : 17:04

La companyia de cotxes compartits Uber i el fabricant de cotxes suec Volvo han acordat invertir conjuntament 300 milions de dòlars (264,9 milions d'euros) per desenvolupar un tipus d'automòbil autònom (sense conductor), un Volvo XC90 modificat, ha informat aquest dijous l'empresa de vehicles en un comunicat.

Ambdues empreses col·laboren en un projecte a través del qual es faran cotxes amb els últims avançaments en aquest tipus de tecnologia. De la fabricació se n'encarregarà Volvo, mentre que Uber comprarà posteriorment els aparells i els afegirà els sistemes d'assitència de conducció autònoma.

Les dues companyies faran servir el mateix vehicle, però després cadascuna per separat portarà la seva estratègia per poder aconseguir un millor vehicle sense conductor, ha assegurat el fabricant europeu. Per a la fabricació dels cotxes, Volvo usarà el seu model de cotxe SUV XC90, al qual li afegirà a la plataforma SPA (Scalable Product Architecture), que usa per a la producció de la berlina S90 i la seva versió familiar V90.

EL PRINCIPI D'UNA LLARGA COL·LABORACIÓ

"Estem molt orgullosos de ser el soci d'elecció per Uber, una de les empreses de tecnologia més importants del món. Aquesta aliança col·loca a Volvo al cor de la revolució tecnològica actual en la indústria automotora", ha assegurat el president i conseller delegat de Volvo Cars, Håkan Samuelsson. Volvo ha subratllat que aquesta aliança amb Uber suposa el principi d'una llarga col·laboració.

Per la seva banda, el conseller delegat d'Uber, Travis Kalanick, ha assegurat que la signatura de l'acord contribuirà a evitar que cada any més d'un milió de persones perdin la vida en accidents de trànsit. "Aquestes són tragèdies que la tecnologia de autoconducción pot ajudar a resoldre, però no podem fer-ho sols. És per això que la nostra associació amb un gran fabricant com Volvo és tan important", ha recalcat.

Últimas noticias