Tubos Reunidos s'uneix a la festa del petroli amb fortes pujades

És una de les cotitzades més beneficiades del ral·li de l'or negre

Per

Bolsamania | 17 set, 2019

Actualitzat : 13:03

Tubos Reunidos es dispara un 8% al Mercat Continu. La cotitzada espanyola s'uneix així a la festa del ral·li del petroli. Aquesta empresa és, al costat d'altres com Repsol, una de les grans beneficiades que el preu de l'or negre pugi.

La fabricant de tubs ja va celebrar a borsa aquest dilluns la pujada del cru. Ho va fer tancant la sessió amb pujades superiors al 5%. Tubos Reunidos acumula ja un rebot proper al 40% des dels seus mínims d'agost.

El ral·li del petroli és flor d'un dia o va per llarg? És la gran pregunta que es fan els analistes.

Per UBS el temps és la variable més rellevant. "Els preus pujaran mentre tarda el subministrament a tornar a la normalitat", apunta l'entitat suïssa al seu últim informe. El seu escenari alcista, en cas que l'apagada del petroli s'estengui durant setmanes, impulsa el Brent per sobre dels 80 dòlars.

"Això canvia les regles del joc". Així de clar ho tenen des de RBC Capital Markets. Un sentiment compartit per S&P Global: "El brusc gir dels esdeveniments a l'Orient Mitjà pot implicar una sobtada pujada d'entre 5 i 10 dòlars en el barril de Brent". El cru està, per a ells, a punt per trencar i posar a prova els 70 dòlars. I "sostingut pels seus fonamentals", ull. No ho veuen flor d'un dia.

Les autoritats saudites patinen en les seves previsions. Rystad Energy assegura que "això pot trigar més del que han previst i el país no gaudeix de la robustesa petrolífera que tenia en el passat per donar resposta". I els EUA no pot fer res per evitar el col·lapse. "Washington serà incapaç d'intervenir a curt termini, perquè no pot reemplaçar ràpidament aquest volum de petroli".

Últimas noticias