Tubos Reunidos retalla un 32% els seus números vermells fins al setembre

La companyia ha registrat unes pèrdues de 17,1 milions d'euros...

Per

Bolsamania | 15 nov, 2017

Tubos Reunidos, la companyia productora de tubs d'acer sense soldadura, ha registrat unes pèrdues de 17,1 milions d'euros fins a setembre, una xifra que suposa un 32% més que els números vermells de 25,8 milions registrats durant el mateix període de 2016 .

Durant el conjunt dels nou primers mesos de l'exercici, l'import net de la xifra de negoci se situa als 233.500.000 d'euros, una xifra un 57,8% superior a la del mateix període de 2016. El resultat operatiu (EBITDA) dels nou primers mesos puja a 15 milions d'euros, fet que suposa una millora substancial sobre els -5.700.000 d'euros obtinguts durant el mateix període de 2016.

Aquesta millora s'ha vist recolzada fonamentalment "per la major utilització i rendiment de les plantes productives així com per un mix de producte més adequat per a les instal·lacions que, en conjunt, han compensat durant el període dels majors preus de les matèries primeres, la depreciació del dòlar i els costos d'arrencada de l'exercici de les noves instal·lacions productives, RDT i TRPT", indica la companyia.

El flux de caixa operatiu dels nou primers mesos de l'any ha ascendit a 3,9 milions d'euros, el qual, a causa de l’important augment de les vendes i la seva corresponent variació en inversió en capital circulant (18,7 milions d'euros) i el Capex, inversions en béns de capitals, (15,9 milions d'euros) pels pagaments nets derivats de les inversions realitzades en anys anteriors sobre la base del Pla Estratègic 2014-2017, té un deute financer net al 30 de setembre de 228,7 milions d'euros.

TRANSFORMA 360º

La companyia anunciava ahir la posada en marxa d'un pla de "creació de valor" amb l'objectiu d'augmentar en 45 milions d'euros el seu EBITDA en dos anys, sobre un EBITDA base que ha calculat en 25 milions. L'empresa va presentar aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el seu nou pla de transformació, les línies generals del qual va avançar durant la junta d'accionistes del passat juny.

Per poder desenvolupar aquest projecte, Tubos Reunidos va incorporar al febrer Guillermo Ulacia, que ha passat a ser el seu nou president. L'any passat, la companyia va tenir un dels pitjors resultats de la seva història: la xifra de negoci va caure a 195 milions, l'EBITDA es va situar als 15 milions negatius i el resultat net final va arribar als 50 milions de pèrdues. El primer semestre d'aquest any també ha donat un resultat negatiu de 8 milions.

Últimas noticias