Tubos Reunidos adquireix Rotary Drilling Tools per 20 milions d'euros

El grup es reforça en línia amb els objectius del seu pla estratègic

Per

Bolsamania | 29 ago, 2016

Actualitzat : 12:03

Tubos Reunidos ha tancat un acord vinculant per a l'adquisició de la companyia nord-americana Rotary Drilling Tools, Inc (RDT) per 19,6 milions d'euros, segons ha informat la companyia mitjançant un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMC) .

L'empresa nord-americana RDT, situada a Houston, compta amb instal·lacions productives especialitzades en alt valor afegit i amb dissenys innovadors propis de productes tubulars desenvolupats per contribuir diferencialment als requeriments de les tecnologies més avançades i competitives de perforació i producció de petroli i gas.

El president del grup, Pedro Abasolo, considera que aquesta operació representa "una fita estratègica en la història de Tubos Reunidos". Aquesta compra suposa un pas decisiu en la consecució dels objectius del Pla Estratègic que Abasolo va anunciar en la seva última Junta General d'Accionistes. En concret, "amb l'adquisició de RDT, i juntament amb la finalització del nostre pla d'inversions iniciat el 2012 i l'acord estratègic amb Marubeni Itochu Tubulars Inc., culminem l'execució de la nostra estratègia de transformació, en un dels nostres negocis principals, per consolidar-nos com a proveïdor de solucions tubulars Premium".

"Hem adquirit RDT per a reforçar la nostra posició comercial", segons el director general de Tubos Reunidos

D'altra banda, Enrique Arriola, director general de Tubos Reunidos, ha manifestat que "després d'anys d'anàlisi d'oportunitats en el mercat americà, hem adquirit RDT per reforçar la nostra posició comercial, oferir solucions més competitives i ampliar el valor afegit de les nostres propostes als clients, amb una major gamma de productes d'alt valor afegit, servei i qualitat".

AVANTATGES LOGÍSTICS, DE COSTOS I DE FLEXIBILITAT

A través d'RDT, Tubos Reunidos obté capacitats pròpies integrals per al processament i acabat, a Houston, EUA, de la seva canonada d'OCTG fabricada a Espanya a la planta d'Amurrio. Amb l'adquisició el grup obté avantatges logístics, de costos i de flexibilitat.

A més de reforçar el posicionament competitiu de Tubos Reunidos en el mercat de petroli i gas a Amèrica del Nord, que presenta altes oportunitats de creixement; a través d'RDT, el grup adquireix les bases per al seu creixement en el mercat Llatinoamericà, d'alt interès per al futur de Tubos Reunidos.

Últimas noticias