Tesla, disposada a regnar també el 2022 després d'estrenar l'any amb magnificència

La companyia ha anunciat bones notícies aquests primers dies de gener

Per

Bolsamania | 04 gen, 2022

El començament d'any de Tesla ha estat tota una declaració d'intencions. Després que el 2021 el fabricant d'automòbils elèctrics i el seu conseller delegat, Elon Musk, hagin acaparat totes les portades, aquest any arrenca amb bones notícies i pujades per a la companyia (va disparar un 13,53% aquest dilluns), que sembla tenir intenció d'estendre la revaloració de més del 50% dels dotze últims mesos.

Tesla va anunciar aquest cap de setmana un rècord de lliuraments de vehicles al quart trimestre de l'any -molt per sobre de l'any passat i del que estava previst- i pujada de preus a la Xina per l'augment de la demanda.

Musk ha manifestat en el passat la seva intenció d'augmentar el volum de vendes de vehicles fins als 20 milions anuals als propers nou anys. Al llarg d'aquest any passat, la companyia ha estat capaç de resoldre els problemes de la cadena de subministrament, que van dificultar l'obtenció de microxips i altres peces. Així, ha pogut incrementar els lliuraments de vehicles augmentant la producció de la seva primera fàbrica a l'estranger, Xangai, i fent canvis tècnics als cotxes que produeix a Fremont (Califòrnia), per poder prescindir d'algunes peces.

"Tesla està fenomenal", assenyalen els analistes de Bolsamanía en referir-se al seu aspecte tècnic. "Va aconseguir els màxims històrics al començament de novembre i des de llavors s'ha pres un respir que ens podria estar donant una nova oportunitat d'entrada al valor", afegeixen.

Fa unes sessions s'anticipava el final de la correcció actual amb la superació de 1.072 dòlars. "Això ens fa pensar en un atac als màxims històrics que té als 1.243,49 dòlars. El més normal és que acabi superant aquest nivell de preus, per la qual cosa no seria estrany que pogués escalar fins als 1.400 dòlars els primers mesos del any", avisen.

Gràfic de Tesla

Les fortes revaloracions de l'any passat van portar Tesla a superar el bilió de dòlars de capitalització, mentre que el seu polèmic conseller delegat finalitzava el 2021, sent notícia un dia sí i una altra també per la venda d'accions de l'empresa per fer front a les seves obligacions fiscals milionàries.

SISÈ TRIMESTRE CONSECUTIU DE RÈCORD

L'última xifra de lliuraments de Tesla suposa el sisè trimestre consecutiu en què el fabricant d'automòbils registra un rècord. Musk va felicitar a Twitter al seu equip per aquesta nova fita -"Gran treball de l'equip de Tesla a tot el món!"-, mentre que els analistes reconeixen que s'han superat tots els pronòstics.

"Han vençut tot el que s'esperava", comenta a Reuters Gene Munster, expert de Loup Ventures. "D'una banda, la demanda dels seus productes està pels núvols. De l'altra, hi ha hagut una gran feina per satisfer aquesta demanda", afegeix.

Munster estima que els lliuraments de Tesla creixeran fins a 1,3 milions de vehicles aquest any malgrat els vents en contra a la producció de les seves noves fàbriques i els problemes a la cadena de subministrament. El 2021, les entregues van arribar als 936.172 cotxes.

El director financer de Tesla, Zachary Kirkhorn, va dir a l'octubre que és difícil predir la rapidesa amb què l'empresa podrà impulsar la producció a les noves fàbriques de Texas i Berlín, que utilitzaran noves tecnologies i nous equips.

En un informe publicat a finals de la setmana passada, abans de conèixer aquestes últimes xifres, Deutsche Bank anticipava gairebé 1,5 milions de lliuraments de vehicles aquest any, encara que avisa que l'escassetat de xips continua sent un risc per a la producció.

Últimas noticias