Técnicas Reunidas, prop de guanyar un gran contracte, lidera les pujades a l'IBEX

Segons MEED, ha estat adjudicatària d'un projecte a l'Aràbia Saudita

Per

Bolsamania | 16 des, 2016

Actualitzat : 11:04

Técnicas Reunidas lidera les pujades a l'IBEX, amb ascensos propers al 2%, després que s'hagi publicat que ha resultat adjudicatària d'un gran contracte a Aràbia Saudita.

Segons ha publicat The Middle East Economic Digest (MEED), el grup espanyol ha estat l'empresa triada per Saudi Aramco, la major petroliera del món, per desenvolupar un projecte d'1.500 milions de dòlars. Segons Reuters, el projecte estaria valorat entre 1.500 i 1.800 milions, encara que al principi estava pressupostat en més de 2.000 milions de dòlars.

De moment, Tècniques Reunides no ha confirmat oficialment el contracte. L'agència de notícies afirma que s'ha signat un acord d'intencions (LOI - Letter Of Intent) i que el contracte se signarà quan es produeixi l'aprovació final de Saudi Aramco.

El projecte consisteix a millorar el comportament mediambiental de la refineria de Ras Tanura, la més antiga del país, ja que va començar a operar en 1945, i ha estat batejat com Ras Tanura Refinery Clean Fuels and Aromatics Project.

Renda 4 preveu que les adjudicacions en 2017 ascendeixin a 4.500 milions d'euros i reitera el seu consell de Mantenir el valor en cartera

Natalia Aguirre, analista de Renta 4, comenta que si la notícia es confirma, el total d'adjudicacions en 2016 s'elevaria fins als 2.900 - 3.200 milions, enfront de la seva estimació de 3.000 milions, "per la qual cosa la notícia estaria en gran part descomptada".

En la seva opinió, el proper exercici "podria ser un any fins i tot millor en adjudicacions", a causa que hi ha "diverses potencials adjudicacions concentrades a l'inici de l'any". Aquesta experta destaca que "s'aprecia fortalesa al mercat d'Orient Mitjà, on els clients repeteixen, així com oportunitats a Àsia, Amèrica del Nord i Llatinoamèrica".

La seva previsió és que les adjudicacions en 2017 ascendeixin a 4.500 milions d'euros. En aquest escenari, reitera el seu consell de Mantenir el valor en cartera, amb una valoració de 38 euros per títol. "Aprofitaríem retallades per prendre posicions en el valor", conclou.

Últimas noticias