Superdry s'enfonsa després de llançar una advertència de beneficis per la seva mala campanya nadalenca

Alerta que el seu benefici net pot caure fins a zero per aquesta qüestió

Per

Europa Press | 10 gen, 2020

Actualitzat : 17:07

La companyia britànica de roba Superdry (-15%) ha advertit que el seu benefici subjacent abans d'impostos per al conjunt del seu actual exercici fiscal, que conclourà el proper mes d'abril, podria oscil·lar entre zero i 10 milions de lliures (11, 7 milions d'euros), després que la companyia hagi revisat les seves expectatives de facturació després d'una campanya nadalenca per sota del que s'esperava.

"Tenint en compte les nostres expectatives revisades de vendes per a l'exercici financer i el difícil entorn de negoci en el qual operem, esperem que el benefici subjacent abans d'impostos oscil·li entre zero i 10 milions de lliures", ha indicat l'empresa en un comunicat.

A les deu setmanes transcorregudes entre el 27 d'octubre de 2019 i el 4 de gener de 2020, l'acompliment de la companyia tèxtil durant el seu principal període de vendes "ha estat inferior al previst", tot i la fortalesa registrada durant el Divendres Negre.

Durant aquest període, Superdry va destacar el "nivell sense precedents" d'activitat promocional i la debilitat de la demanda dels consumidors a partir de Nadal, cosa que, sumada a l'escassetat d'alguns dels seus productes més demandats, van afectar negativament les vendes de Superdry.

En concret, durant aquest període les vendes de la companyia van caure un 15,8%, incloent-hi un retrocés del 18,5% de la facturació en botigues i del 9,3% en línia, mentre que les vendes a l'engròs van disminuir un 16,9%.

"Seguim avançant en la implementació de la nostra estratègia", va declarar el fundador i conseller delegat de Superdry, Julian Dunkerton, per a qui resulta clau la reducció de les promocions escomesa per la companyia, cosa que va beneficiar els marges de l'empresa durant la campanya nadalenca, encara que va afectar negativament les vendes a causa del nivell d'activitat promocional al mercat.

Últimas noticias