Soltec i Endesa acorden crear un centre de seguidors solars a Terol

S'utilitzaran les naus de la central tèrmica d'Andorra i es crearan 40 llocs de treball

Per

Bolsamania | 28 nov, 2022

Actualitzat : 10:17

Soltec ha signat un acord estratègic amb la filial renovable d'Endesa, Enel Green Power España, per crear un centre de producció de seguidors solars a Terol. El centre utilitzarà les naus i les instal·lacions de l'antiga central tèrmica d'Andorra i crearà uns 40 llocs de treball fixos, contribuint a la creació d'ocupació i al desenvolupament econòmic de la regió.

"Estem molt orgullosos que Endesa ens hagi escollit com a soci industrial per a un projecte com aquest, que ens permetrà subministrar els nostres seguidors solars per al projecte de futur d'Andorra”, ha comentat Raúl Morales, conseller delegat de Soltec.

"En el context macroeconòmic i geopolític actual, resulta més necessari que mai situar els centres productius a la Unió Europea. El desenvolupament del nostre centre de producció a l'entorn dels projectes combrega a la perfecció amb la nostra estratègia d'economia circular i excel·lència socioeconòmica" , ha afegit.

Soltec compta amb 18 anys d'experiència i un track-record de més de 14 GW en subministrament de seguidors solars a tot el món, cosa que, segons Fernando Sánchez, vicepresident de comptes estratègics de Soltec, “ens situa en la posició perfecta per a l'execució tant d'aquest nou centre de fabricació com dels propis projectes. L'acord és el fruit d'una feina de molts anys amb Endesa, un soci clau per a nosaltres amb qui comencem a treballar l'any 2014. Avui aquesta relació arriba a vuit països i suma més de 4 GW en projectes”.

En concret, per al projecte de Mudèjar d'Andorra (Terol), les dues companyies han treballat de manera conjunta durant més de dos anys. El pla complet d'Endesa inclou un pla social que crearà 6.500 llocs de treball durant la seva execució, arribant a generar 370 llocs de treball fixos directes, tal com ha confirmat la companyia.

“Nosaltres, igual que el nostre soci, estem plenament compromesos amb el desenvolupament de les comunitats locals, per la qual cosa ens omple de satisfacció participar en aquest gran projecte energètic sostenible, que contribuirà al desenvolupament de la regió i que serà el més gran d'Europa i un dels més grans a nivell mundial”, ha assegurat el CEO de Soltec.

Últimas noticias