Solaria i Acciona Energía es disparen a l'IBEX 35 amb Endesa i Iberdrola

Els valors associats a la producció d'energies renovables brillen a la borsa

Per

Bolsamania | 07 set, 2022

Solaria i Acciona Energía es disparen a l'IBEX 35 amb Endesa i Iberdrola. Els valors associats a la producció d'energies renovables brillen a la borsa mentre la Unió Europea busca limitar el preu del gas per contenir els preus de l'electricitat a Europa.

Financial Times publica a la portada que la Unió Europea està treballant en un límit de 200 euros per megawatt hora per al preu de l'electricitat generada per productors d'energia que no siguin de gas com a part dels esforços per sufocar la crisi energètica de la UE, una mesura que ja s'està aplicant a Espanya i Portugal.

La Comissió Europea estudia recomanar als estats que limitin el preu de l'electricitat de productors com ara parcs eòlics, plantes nuclears i de carbó, tots els quals estan fixats per l'alt preu del gas, en 200 euros MWh.

Segons la Comissió, aquest límit imitaria "els resultats del mercat que podrien esperar-se si les cadenes de subministrament globals funcionessin normalment i no estiguessin subjectes a la conversió d'energia en armes a través d'interrupcions al subministrament de gas".

En aquest sentit, la CE ha assenyalat que el límit al gas ha de ser prou alt per no descoratjar futures inversions en tecnologies que no produeixin gas.

Aquest divendres, 9 de setembre, està prevista una reunió d'emergència de ministres d'Energia europeus, on estaran sobre la taula mesures per intervenir el mercat energètic.

Tot i que aquest dimecres diplomàtics d'alt nivell dels 27 es reuneixen a Brussel·les per començar a debatre aquesta mesura.

Últimas noticias