Solaria estén les pujades després dels resultats: Sabadell millora a 'comprar'

La renovable va guanyar un 22% més al primer trimestre de l'any

Per

Bolsamania | 05 mai, 2023

Solaria és un dels valors de l'IBEX que ho està fent millor aquest divendres després de pujar ahir dijous també amb força (+3,9%). La companyia està celebrant els resultats del primer trimestre que va publicar la sessió passada, període durant el qual va guanyar 24,9 milions d'euros, un 22% més.

Avui Sabadell eleva el consell de l'empresa fins a comprar des de vendre després d'uns resultats "per sobre del que s'esperava".

"Els resultats del primer trimestre estan per sobre del que s'esperava en vendes (+22,5% enfront del +10,3% del consens) i en EBITDA (+21,1% enfront del +4,6% del consens), millorant de manera considerable els marges (90% reportat)”, subratllen aquests experts.

Tot i això, el banc retalla el preu objectiu de la renovable un 16%, fins als 16,80 euros, després de revisar les seves estimacions i rebaixar en un 5% de mitjana l'EBITDA per al 2023/2027 impactat per l'increment de WACC.

Tot i això, explica que el pitjor comportament del valor l'any (-17% en absolut i -29% enfront de l'IBEX) i el possible desembussament burocràtic a les AAPP els porta a aquesta millora de recomanació.

Renta 4 destaca, per part seva, que els comptes de Solaria s'han vist positivament beneficiats per uns preus del pool que, encara que inferiors als del primer trimestre del 2022, van continuar registrant valors superiors a la mitjana històrica. Des del punt de vista operatiu, es refereix a la connexió a xarxa de 476 MW del projecte Trillo al març, que tindrà impacte en ingressos a partir del segon trimestre del 2023.

"Tot i que la caiguda acumulada en el valor des de màxims anuals arriba al 30%, no considerem que la cotització actual suposi encara un punt d'entrada atractiu davant del nostre valor intrínsec -preu objectiu de 18 euros-, per la qual cosa reiterem la nostra recomanació de mantenir", indiquen des de Renta 4, en contraposició amb el que opina Sabadell.

Barclays, per part seva, reitera el seu consell d'infraponderar Solaria després de conèixer els seus resultats trimestrals, amb un preu objectiu de 16,40 euros. Tot i reconèixer que la companyia ha tingut "un bon començament d'any", comenta que cal prendre perspectiva a l'hora de valorar-la, "ja que el preu de l'electricitat ha estat sota pressió, calen més PPA per reduir el risc de la cartera i encara hi ha incerteses sobre el creixement a mitjà termini”.

Últimas noticias