Siemens i Alstom s'uneixen per crear una potència europea del ferrocarril

Siemens controlarà el 50% de la societat i tindrà el suport del Govern francès, que controla el 20% d'Alstom a través de Bouygues

Per

Europa Press | 27 set, 2017

Actualitzat : 10:16

El grup industrial alemany Siemens i el seu rival francès Alstom van anunciar aquest dimarts a última hora la signatura d'un protocol d'acord per fusionar les seves operacions ferroviàries i crear així una potència europea del ferrocarril.

En un comunicat conjunt, han anunciat "la signatura d'un protocol d'acord que garanteix l'exclusivitat perquè les seves activitats de mobilitat s'uneixin en una fusió entre iguals" amb l'objectiu de crear una potència europea que pugui fer front a la competència internacional, sobretot al fabricant xinès CRRC Corp., corporació resultant de la fusió de les dues principals empreses del ram del país.

En virtut d’aquest acord, Siemens controlarà el 50% de la societat i tindrà el suport del Govern francès, que controla el 20% d'Alstom a través de Bouygues. El president executiu serà Henri Poupart-Lafarge, actual director executiu d'Alstom.

La nova entitat resultant, Siemens Alstom, preveu un volum de negoci de 15.300 milions d'euros i les sinergies es calculen en uns 470 milions d'euros al quart any després del tancament de l'operació.

Aquesta fusió, segons el president executiu de Siemens, Joe Kaeser, envia "un fort senyal" en crear "un nou gegant europeu del sector dels ferrocarrils per a llarg termini" davant l'aparició d'"un actor dominant a Àsia" que ha canviat la dinàmica del mercat global.

La seu mundial del grup i l'equip directiu del negoci de material rodant se situaran a la regió de París, mentre que la seu de Mobility Solutions serà a Berlín, Alemanya. El Consell d'Administració de la nova empresa comptarà amb sis consellers nomenats per Siemens, quatre consellers independents i el conseller delegat.

L'acord està pendent de l'aprovació dels reguladors i dels comitès d'empresa, de manera que s'espera que estigui acabada a finals de 2018. En cas que Alstom decidís no continuar amb l'operació, hauria de pagar una indemnització de ruptura de 140 milions d'euros.

Aquest acord suposa un dur revés per a la canadenca Bombardier, en negociacions amb Siemens per constituir una aliança amb els seus respectius negocis de fabricació de trens.

Últimas noticias