Siemens Gamesa subministrarà els aerogeneradors per al primer parc eòlic de Cepsa

El fabricant de turbines s'encarregarà de les tasques d'operació i manteniment del parc durant cinc anys

Per

Europa Press | 16 gen, 2018

Actualitzat : 14:14

Siemens Gamesa ha comunicat que subministrarà les turbines per al primer parc eòlic de Cepsa, un projecte amb el qual la petroliera diversifica el seu negoci cap al camp de les energies renovables. Es tracta d'11 aparells del model 'G114-2.625 MW' amb una capacitat propera als 29 megawatts (MW) que s'instal·laran al parc, situat a Jerez de la Frontera (Cadis).

El contracte entre Siemens Gamesa i Cepsa es va signar durant l'últim trimestre de 2017

A més, Siemens Gamesa s'encarregarà de les tasques d'operació i manteniment del parc, que té previst començar a operar a finals d'aquest any, durant cinc anys. El contracte va ser signat durant l'últim trimestre de 2017.

A finals del passat mes d'octubre, Cepsa va anunciar l'adquisició dels drets per desenvolupar aquest parc eòlic, la inversió del qual és de 35 milions d'euros i que suposa el primer pas de la companyia a l'àmbit de les energies renovables.

Aquest moviment es va emmarcar en l'estratègia de la petroliera de diversificar de manera progressiva la seva activitat i atendre una demanda d'altres energies el desenvolupament de la qual es preveu especialment fort en regions com Amèrica Llatina, Àfrica o Orient Pròxim. El 'full de ruta' de Cepsa està marcada així per passar de ser una petroliera pura a una companyia energètica global de referència.

SIEMENS GAMESA, UNS 13.000 MW INSTAL·LATS A ESPANYA

La companyia resultat de fusió de Gamesa amb la divisió eòlica del 'gegant' alemany, Siemens, se situa com el primer fabricant del país, amb 13.000 MW instal·lats a tota la geografia espanyola, fet que suposa una quota del 55%.

A més, la companyia s'encarrega del manteniment de més de 7.500 MW, al voltant d'un terç de la potència total instal·lada a Espanya. En concret, la companyia ha instal·lat a prop de 2 gigawatts (GW) a Andalusia, fet que suposa a prop del 60% de la potència instal·lada a aquesta comunitat autònoma.

Últimas noticias