Siemens Gamesa subministrarà 95 unitats de la seva turbina a alta mar a ScottishPower

Proveirà d'energia neta al voltant d'1,3 milions de llars angleses

Per

Bolsamania | 29 mar, 2023

Siemens Gamesa ha anunciat aquest dimecres la signatura d'una comanda ferma amb ScottishPower Renewables per subministrar 95 unitats de la seva turbina a alta mar de referència, l'SG 14-236 DD, al parc eòlic East Anglia 3 situat al Mar del Nord, amb una capacitat total d'1,4 GW. A més, s'hi inclou un contracte de manteniment per un període inicial de vuit anys. Aquest acord suposa la primera instal·lació del model SG 14-236 DD al país.

East Anglia 3 és el segon dels quatre projectes previstos en el marc del hub East Anglia, que comptarà amb un total de 2,9 GW de capacitat, i que ScottishPower Renewables té previst desenvolupar a la costa est d'Anglaterra. En concret, East Anglia 3 tindrà una extensió aproximada de 305 km² i, al punt més proper de la costa, se situarà a 69 km de Norfolk. Un cop completat, es convertirà en el segon parc eòlic marí més gran del món i proveirà d'energia neta a 1,3 milions de llars al Regne Unit. Està previst que la instal·lació comenci a la primavera del 2026 i finalitzi cap a finals d'aquell mateix any.

Marc Becker, conseller delegat del negoci d'alta mar de Siemens Gamesa, ha destacat que aquests avenços són vitals per aconseguir l'objectiu de descarbonització al Regne Unit. A més, ha recordat que suposa “el primer projecte de la nostra innovadora turbina d'alta mar” en aigües britàniques. El grup ha assegurat que és vital que el govern del Regne Unit "garanteixi que l'energia renovable, especialment l'eòlica, es troba al mateix nivell d'importància que el petroli i el gas", ja que serà l'única manera d'assolir els objectius renovables del 2030 al país.

El conseller delegat de ScottishPower Renewables, Charlie Jordan, ha afegit que l'ambició de Siemens Gamesa i la seva innovació en tecnologia eòlica els ha permès “adquirir aerogeneradors líders al mercat”.

Per part seva, Siemens Energy proporcionarà una solució de connexió a la xarxa per garantir que l'electricitat generada pugui arribar a la costa. D'acord amb el contracte signat l'any passat, Siemens Energy construirà un convertidor a alta mar per recollir el corrent altern generat per les turbines eòliques de Siemens Gamesa i convertir-lo en corrent directe per transmetre-lo a la costa de la manera més eficient possible. Un segon convertidor a terra transformarà l'energia de nou en corrent altern per poder alimentar la xarxa local i, finalment, proveir les llars.

El prototip de la turbina SG 14-236 DD va començar a produir energia recentment al centre de proves de Østerild, a Dinamarca. Des del llançament fa poc més d'un any, aquest model d'aerogenerador ha estat seleccionat com a proveïdor preferent per un total de 2,8 GW a Dinamarca i Polònia.

Últimas noticias