Siemens Gamesa subministrarà 109 turbines a dos parcs eòlics a Sud-àfrica

La companyia començarà aquestes operacions a principis de 2019

Per

Europa Press | 11 jul, 2018

Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) subministrarà 109 turbines i realitzarà durant deu anys les tasques d'operació i manteniment a dos parcs eòlics a Sud-àfrica, que són capaços de subministrar electricitat per aproximadament 214.000 llars sud-africans.

La companyia ha informat que començarà el subministrament dels aerogeneradors a principis de 2019, mentre que la finalització dels parcs està prevista per a 2020. Els aerogeneradors són del model SWT-2.3-108, amb una potència cadascun 2.3 MW i un diàmetre de rotor de 108 metres.

Mentre que el projecte eòlic Kangnas, de 140 MW de potència, és a prop de Springbok, a la província de Nord del Cap, el parc eòlic Perdekraal East, de 110 MW, és a 80 quilòmetres al nord-est de Ceres, al Cap Occidental.

El Departament d'Energia de Sud-àfrica va adjudicar a un consorci liderat per Mainstream Renewable Power aquests contractes com a part del seu programa per al foment de promotors independents d'energia renovable (REIPPPP).

"Aquest és la pròxima gran fita de Siemens Gamesa a Sud-àfrica. Amb aquests dos parcs, Siemens Gamesa hi haurà instal·lat més de 850 MW de capacitat eòlica al país", ha assenyalat Janek Winand, director general de Siemens Gamesa a Sud-àfrica.

Winand ha destacat que la companyia compta amb una àmplia experiència a la regió i es compromet a generar valor mitjançant la creació de llocs de treball, el suport a la fabricació local i l'impuls de projectes de desenvolupament a les comunitats. Present a Sud-àfrica des del 2014, Siemens Gamesa ha instal·lat 324 MW al país i està desenvolupant altres dos projectes eòlics per un total de 280 MW.

El propietari d'aquests parcs és el consorci Mainstream Renewable Power, un promotor independent amb seu a Dublín, Irlanda, amb oficines a set països de tot el món, una de les majors a Ciutat del Cap. Siemens Gamesa ja ha col·laborat amb Mainstream en diversos projectes amb un subministrament total de 498 MW. Els primers 138 MW els va instal·lar al parc eòlic de Jeffreys Bay el 2014, altres 80 MW els va lliurar al parc eòlic de Noupoort el 2016 i l'any passat va posar en marxa altres 280 MW per als parcs eòlics de Loeriesfontein i Khobab de 140 MW cadascuna. A més, realitzarà les tasques d'operació i manteniment dels parcs Noupoort, Loeriesfontein i Khobab durant 10 anys, així com 5 anys en el cas de Jeffreys Bay.

"Estem molt orgullosos d'haver guanyat aquests projectes que formen part de l'ambiciós programa per a la promoció de les energies renovables a Sud-àfrica i que està en línia amb el compromís nacional de transició cap a una economia baixa en carboni", ha comentat Enrique Pedrosa, CEO Onshore per al Sud d'Europa i Àfrica de Siemens Gamesa.

Amb més de 15 anys de presència, Siemens Gamesa és el líder de mercat a l'Àfrica, on ha instal·lat 2.220 MW en països com Algèria, Egipte, Kenya, Mauritània, Illes Maurici, Marroc, Sud-àfrica o Tunísia.

Últimas noticias