Siemens Gamesa subministrarà 10 turbines a Capital Energy a Astúries

El contracte amb el nou client comptarà amb una capacitat de 50 megawatts

Per

Europa Press | 02 mar, 2021

Siemens Gamesa ha anunciat que subministrarà 10 aerogeneradors a Capital Energy pel seu parc eòlic de Buseco, a Astúries, i comptarà amb una capacitat de 50 megawatts (MW), segons el fabricant, afegint d'aquesta manera un nou client a la seva cartera.

El grup dirigit per la multinacional Siemens facilitarà turbines del model SG 5.0-1320. S'espera que el parc comenci el seu funcionament a mitjans de 2022. El contracte inclou també el manteniment dels aerogeneradors durant 20 anys.

Siemens Gamesa compta amb a prop de 15 gigawatts (GW) instal·lats a Espanya, suposant el 53% de l'energia eòlica que hi ha al país, i que, segons les últimes dades de l'Associació Empresarial Eòlica (AEE), va arribar el 2020 als 27,5 GW.

La companyia ha apuntat que també reforçarà la seva posició a Astúries, regió en la qual està present des de l'any 2000 i en la qual té instal·lats i connectats a la xarxa al voltant de 360 ​​MW, el 60% del total instal·lat a la regió. A aquesta capacitat s'afegiran els 50 MW signats i altres 130 MW que estaran instal·lats durant aquest any.

El conseller delegat d''Onshore' per a la regió de Sud d'Europa i Àfrica del grup, Roberto Sabalza, ha valorat que aquest contracte és "especialment important", ja que és el primer que se signa amb Capital Energy, "que és sens dubte un dels actors més actius i amb una potencial major en la indústria eòlica a Espanya".

"Estic convençut que aconseguirem molts més acords i que junts contribuirem que l'energia renovable avanci amb força a Espanya", ha afegit.

Per la seva banda, el conseller delegat de Negoci de Capital Energy, Juan José Sánchez, s'ha mostrat convençut que aquest acord amb Siemens Gamesa serà "el primer de molts més que estan per venir". "Representa una nova fita en el compliment del nostre pla de negoci, amb el qual seguim promovent una transició energètica ecològica i justa", ha postil·lat.

Últimas noticias