Siemens Gamesa s'adjudica una comanda de 32 aerogeneradors a Filipines

Per a la seva instal·lació en un parc eòlic amb una potència de 160 MW

Per

Europa Press | 26 mai, 2021

Siemens Gamesa ha tancat una comanda per subministrar 32 aerogeneradors en un parc eòlic de 160 MW a les Filipines, segons ha informat la cotitzada de l'IBEX 35 aquest dimecres.

El projecte, que serà el complex més gran amb aquesta tecnologia al país, està sent desenvolupat conjuntament amb AC Energy i UPC Renewables.

En concret, comptarà amb 18 aerogeneradors SG 5.0-145 i 14 SG 5.0-132, dos dels models més competitius de la regió. A més, la comanda inclou un contracte de servei i manteniment de cinc anys.

Filipines és el segon país de sud-est asiàtic amb major població i la seva demanda d'electricitat creix a un ritme anual del 6%. El país s'ha proposat reduir la seva dependència de combustibles fòssils importats i per a això s'ha fixat com a objectiu cobrir amb energies renovables un 35% de les seves necessitats energètiques per a 2030. L'energia eòlica és una de les fonts d'electricitat més barates del país gràcies a la seva elevada competitivitat.

El responsable de vendes de Siemens Gamesa al Sud-est asiàtic, Mart Huismans, s'ha mostrat "encantat" d'ampliar la llarga col·laboració amb UPC Renewables i AC Energy, i de "marcar junts el canvi de rumb que durant tant de temps hem esperat per a Filipines".

Des de 2014, el fabricant d'aerogeneradors ha instal·lat sis projectes a Filipines amb un total de 259 MW de capacitat i és líder de mercat amb una quota del 60%. La companyia també compta amb una posició rellevant en altres països de la regió com Vietnam, Tailàndia o Indonèsia.

Siemens Gamesa està present a Àsia Pacífic des dels anys 80 i hi ha instal·lat a prop de 9,5 gigawatts (GW) de turbines onshore (terrestre) a la Xina, Pakistan, Japó, Corea del Sud, Vietnam, Indonèsia, Filipines, Tailàndia, Austràlia i Nova Zelanda.

A l'àmbit offshore (marina), la companyia va completar la instal·lació de 128 MW, el primer projecte d'energia eòlica marina de Taiwan el 2019 i, a més, va aconseguir tres GW de comandes en ferm.

Últimas noticias