Siemens Gamesa, proveïdor preferent per a projectes eòlics marins a Taiwan

Si se signa el contracte, el fabricant ha d'establir una planta d'assemblatge a la zona el 2021

Per

Europa Press | 22 oct, 2018

Siemens Gamesa ha estat nomenat proveïdor preferent per la danesa Orsted per al projecte d'energia eòlica 'offshore' (marina) Greater Changhua a Taiwan, amb un total de 900 megawatts (MW), ha informat la companyia. En concret, aquest projecte inclou aproximadament el subministrament d'unes 112 unitats de la variant per a Àsia-Pacífic del model 'offshore' 'SG 8.0-167 DD', a més dels serveis de manteniment de les turbines.

Aquest model de turbina permet donar resposta a les condicions locals de tota la regió i garanteix que estigui adaptada per complir amb els codis i normes locals sobre tifons, activitats sísmiques, així com funcionament a temperatures ambient altes i baixes. Té una capacitat nominal de 8 MW i un rotor de 167 metres de diàmetre.

Subjecte que l'acord es converteixi en un contracte definitiu, el fabricant d'aerogeneradors establiria una planta d'assemblatge de navetes a prop del port de Taichung, que estaria a punt per 2021, abans de la data límit de creació de contingut local establerta pel govern taiwanès.

Així mateix, les torres seran subministrades localment, a través de l'associació entre CS Wind i Chin Fong a Taiwan, que complirà amb els requisits oficials de contingut local dels components dels aerogeneradors. La construcció 'offshore' per als projectes començarà el 2021.

El conseller delegat 'Offshore' de Siemens Gamesa, Andreas Nauen, s'ha mostrat "orgullós que Orsted ens hagi seleccionat el grup com a proveïdor preferent per a aquests importants projectes a Taiwan” i va destacar que preveu que "es converteixi en una comanda confirmada d'acord amb els plans actuals".

Per la seva banda, el director general d’Orsted per a Àsia Pacífic, Matthias Bausenwein, ha assenyalat que la construcció de grans parcs eòlics en les condicions 'offshore' de l'estret de Taiwan "és un nou viatge pel grup".

Últimas noticias