Siemens Gamesa i Kinesis Enerji instal·laran un parc eòlic de 50 MW a Espanya

El contracte també inclou el manteniment dels aerogeneradors per un període de 25 anys

Per

Bolsamania | 06 jul, 2022

Siemens Gamesa ha signat el primer contracte a Espanya amb Kinesis Enerji, empresa turca d'inversió en energies renovables, per a la instal·lació d'un parc eòlic de 50 MW de capacitat al nord d'Espanya. El parc eòlic estarà equipat amb deu turbines del model SG 5.0-145 i s'espera que entri en funcionament al primer semestre del 2024. El contracte també inclou el manteniment dels aerogeneradors per un període de 25 anys.

L'energia que produirà aquest parc eòlic proporcionarà prou energia neta per abastir 40.000 llars i evitarà l'emissió de 132.000 tones de CO2 a l'any, xifra que equival a les emissions de prop de 80.000 vehicles. Per aconseguir aquest estalvi de CO2 caldria plantar-hi 5,7 milions d'arbres.

"És una gran notícia haver signat aquest contracte amb Kinesis Enerji, el primer a Espanya i el segon al món, ja que estic segur que reforçarà la nostra relació i ens portarà a assolir molts més acords en el futur. Aquest parc eòlic afegirà nova capacitat instal·lada de Siemens Gamesa a Espanya, on hem signat quatre contractes a l'últim trimestre que sumen més de 200 MW i que, un cop instal·lats, se sumaran als 15 GW que ja tenim a Espanya", va assegurar Javier Fernández-Combarro, Managing Director de Siemens Gamesa a Espanya.

"Estem molt satisfets d'haver aconseguit una altra fita important i d'haver fet un gran pas cap a la consecució del nostre primer projecte amb Siemens Gamesa a Espanya. Aquest projecte no és només una inversió per a nosaltres, sinó que també ajudarà les llars espanyoles a disposar d'energia neta a preus assequibles, alhora que es redueix la dependència dels combustibles fòssils importats, un tema crucial que hem d'abordar amb rapidesa. Aquest és, a més, el nostre segon contracte amb Siemens Gamesa, després d'un primer acord a Turquia que ha resultat molt fructífer. Siemens Gamesa ha estat un soci fiable durant molts anys i aquest acord servirà per millorar encara més la nostra excel·lent relació", va afirmar Hasan Inaloglu, President i CEO de Kinesis Enerji.

La construcció del parc eòlic impulsarà l'activitat de les plantes de Siemens Gamesa a Espanya, ja que les seves deu navetes s'acoblaran a la planta d'Àgreda (Sòria), les multiplicadores es produiran a les fàbriques d'Asteasu (Guipúscoa), Lerma (Burgos) i la ciutat de Burgos, i els components elèctrics es produiran a les fàbriques de Reinosa (Cantàbria), San Fernando de Henares (Madrid) i Benisanó (València).

Aquest nou projecte impulsarà també l'activitat dels proveïdors de Siemens Gamesa a Espanya, encarregats de la producció de diferents components. El 2021, les compres de Siemens Gamesa a proveïdors espanyols van pujar als 1.115 milions d'euros.

Últimas noticias