Siemens Gamesa es reforça a la Xina mitjançant un acord de llicència tecnològica per a la seva turbina de 8 MW

La companyia ha arribat a un acord amb la multinacional xinesa Shanghai Electric

Per

Bolsamania | 02 mar, 2018

Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) ha fet un pas més en la seva estratègia offshore a la Xina mitjançant la signatura avui d'un acord amb la multinacional xinesa Shanghai Electric per a la llicència de la seva tecnologia offshore SG 8.0 MW Direct Drive. Aquest acord forma part del pla estratègic presentat per la companyia el passat 15 de febrer i del programa L3AD2020.

La signatura de l'acord s'ha celebrat a la Xina, amb la presència de Zheng Jianhua, president de Shanghai Electric, i Markus Tacke, conseller delegat de Siemens Gamesa. Actualment, les dues companyies compten amb un acord per a la llicència de la tecnologia offshore d'aerogeneradors de 4.0 MW, 6.0 MW i 7.0 MW. Segons l'acord, la multinacional xinesa fabricarà, vendrà i instal·larà la turbina SG 8 MW Direct Drive per a projectes eòlics marins desenvolupats en aigües de la Xina.

Shanghai Electric és un dels cinc fabricants principals d'aerogeneradors a la Xina i líder del mercat offshore al país. La col·laboració estratègica entre ambdues companyies va començar el 2013, combinant esforços per abanderar el desenvolupament del mercat eòlic xinès.

"La història conjunta de Shanghai Electric i Siemens Gamesa és llarga i reeixida. Agraïm que Shanghai Electric confiï de nou en nosaltres i estem convençuts que la nostra col·laboració continuarà sent estable en el futur", ha subratllat Markus Tacke.

"La nostra cooperació a llarg termini és la base sòlida del nostre èxit conjunt", va afirmar per la seva banda Zheng. "Introduir l'aerogenerador de Siemens Gamesa de 8 MW Direct Drive no és només una aliança entre nosaltres com dos dels principals fabricants líders d'energia eòlica, sinó un exemple fructífer de la nostra col·laboració, basada en el benefici i la confiança mútua".

La base offshore instal·lada per Siemens Gamesa i el seu soci Shanghai Electric arriba als 1.200 MW a la Xina, amb una flota de més de 330 turbines. Amb una capacitat més de 11GW instal·lats i projectes pioners que es remunten el 1991, SGRE té el major track record del sector entre els fabricants de turbines offshore. La companyia s'ha consolidat com a líder del mercat offshore.

Aquest acord s'emmarca dins de la visita de Markus Tacke al Japó i la Xina, on ha mantingut reunions amb clients, proveïdors i institucions per tal d'enfortir les relacions comercials en ambdós països, així com reforçar la posició de lideratge de la companyia en aquests mercats.

Últimas noticias