Siemens adquireix Mentor Graphics per 4.183 milions d'euros

El grup alemany abonarà en metàl·lic 37,25 dòlars per cada acció de la signatura nord-americana

Per

Bolsamania | 14 nov, 2016

El grup alemany d'enginyeria i energia Siemens ha aconseguit un acord per adquirir la companyia nord-americana de programari de disseny industrial Mentor Graphics per 4.500 milions de dòlars en efectiu (4.183 milions d'euros), segons la informació publicada per la multinacional recollida per Europa Press.

En concret, Siemens abonarà en metàl·lic 37,25 dòlars per cada acció de Mentor Graphics. Aquesta xifra representa una prima del 21% sobre el preu del tancament de les accions de la companyia el passat 11 de novembre.

"Siemens està comprant Mentor com a part de la seva estratègia Vision 2020", ha indicat Joe Kaeser, president i conseller delegat de Siemens, qui ha subratllat que la companyia nord-americana encaixa perfectament en la voluntat de l'alemanya d'expandir el seu lideratge digital i marcar el ritme en la indústria.

La societat germana espera aconseguir sinergies mitjançant la combinació de l'augment d'ingressos i l'anticipada expansió dels marges, amb un impacte total sobre el resultat d'explotació de 100 milions d'euros en els quatre anys posteriors al tancament de la transacció.

A més, Siemens espera que la transacció tingui impacte en el benefici per acció a partir del tercer any del tancament de l'operació, que podria tenir lloc en el segon trimestre de 2017.

La companyia alemanya cotitza amb pujades entorn del 2% en al sessió d'aquest dilluns.

Últimas noticias