Santander i Kepler pugen el preu objectiu de Repsol després de la compra d'actius a Viesgo

Santander puja el seu preu objectiu fins als 18,3 euros i Kepler, fins als 18,5 euros

Per

Bolsamania | 28 jun, 2018

Actualitzat : 15:25

El mercat ha premiat Repsol després de la compra d'actius a Viesgo per 750 milions d'euros. Els analistes veuen positiu que la petroliera s'hagi introduït al sector elèctric i algunes empreses han millorat el seu preu objectiu. Les accions de la companyia pugen un 0,4% fins als 16,87 euros.

Les empreses d'anàlisi han coincidit en l'agilitat amb què ha entrat Repsol al negoci de l'electricitat. L'adquisició dels actius a Viesgo es tradueix en 750.000 clients en distribució d'electricitat i gas. Així, Santander ha augmentat el seu preu objectiu fins als 18,3 euros des dels 17,8 euros previs. Aquesta millora li atorga un potencial del 8,5%. Tanmateix, la seva recomanació és 'mantenir'.

"Reconeixem els esforços reals de Repsol per canviar el seu enfocament cap al valor i als rendiments a les empreses principals i han impulsat el nostre EPS que s'estima en un 13,4% davant l'anterior per 2018-2021", assenyalen a l'informe de Santander.

Kepler ha estat una altra de les companyies que ha millorat el preu objectiu de Repsol fins als 18,5 euros, una millora del 5,7% respecte al preu anterior. Pel que fa a la recomanació, Kepler manté la de 'comprar'. Així mateix, assenyalen que a causa de la previsió d'un major preu de petroli han elevat les estimacions de flux de caixa un 12%. A més, consideren que Repsol "està idealment" posicionada per beneficiar-se dels marges en destil·lat.

Per la seva banda, els analistes de Banc Sabadell celebren que Repsol "se centri en actius molt concrets i no en companyies", cosa que segons la seva opinió "implicaria major inversió i majors preus". Les seves estimacions són una aportació afegida d'uns 60 milions d'euros en resultat d'explotació (EBIT), a prop d'un 2% del total del grup.

Tot i que la petroliera que presideix Antonio Brufau no ha aportat xifres, els experts estimen una relació de 12,5 vegades EBIT en la compra, "per sota de les últimes operacions del sector". A més, situen el potencial en "el desenvolupament d'un negoci alternatiu en què la seva imatge de marca permetrà, sens dubte, créixer de forma orgànica amb facilitat, sobretot en el negoci de comercialització".

També ha analitzat la compra dels actius de Viesgo Haitong Research, que considera que aquesta compra tindrà un impacte neutral per a les accions, "ja que aquest és un acord relativament petit per a Repsol tenint en compte el seu capital de 33.000 milions d'euros empleat per a finals del primer trimestre, que s'ajusta a l'estratègia establerta en la recent actualització estratègica."

Últimas noticias