Saeta Yield acorda amb ACS la compra de Lestenergia a Portugal per 104 milions

Una cartera de nou parcs eòlics amb un total de 144 MW

Per

Bolsamania | 04 ago, 2017

Saeta Yield ha aconseguit un acord amb ProCME, filial portuguesa del Grup ACS, per adquirir Lestenergia - Exploração de Parcs Eòlics, S.A. (“Lestenergia”), una cartera de nou parcs eòlics amb un total de 144 MW en operació situats a Portugal. Aquesta operació implicarà un desemborsament total d'aproximadament 104 milions d'euros pel 100% dels fons propis de Lestenergia (el que suposa un valor empresarial total de 186 milions d'euros).

Segons informa Saeta Yield, signatura de renovables participada per ACS, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest acord està subjecte al compliment de certes condicions suspensives, i s'espera tancar abans del final de l'exercici 2017. "Aquesta adquisició serà finançada amb efectiu i fons provinents de la Revolving Credit Facility del Grup", apunta el seu comunicat.

Els parcs eòlics de Lestenergia estan situats en els municipis de Guarda i Castelo Branco i compten amb una mitjana de 9 anys de vida operativa. Els parcs es troben adscrits al sistema regulatori i tarifari Portuguès, el qual compta amb una tarifa de feed-in-tariff de 15 anys, i un sistema cap-and-floor durant altres 7 anys addicionals.

Aquesta compra serà finançada amb liquiditat disponible i s'espera tancar abans de la finalització de l'exercici 2017. Amb aquesta compra, la segona que realitza en l'exterior aquest any després de la compra el maig passat de Carapé I i II a Uruguai, Saeta Yield avança en la seva estratègia de creixement internacional i una menor dependència dels seus ingressos a Espanya.

Últimas noticias