Sacyr vendrà per separat Valoriza Facilities i el 49% de Valoriza Serveis Mediambientals

Valoritza és la filial de Sacyr Serveis que engloba les activitats de serveis urbans, 'facilities' i social

Per

Bolsamania | 16 feb, 2023

Sacyr ha anunciat aquest dijous la seva decisió de fer un procés de venda per separat de Valoriza Facilities i Valoriza Servicios Medioambientales.

En el primer cas, es preveu la desinversió de fins al 100% i en el segon del 49%, tot i que la societat es reserva la possibilitat d'analitzar ofertes per un percentatge superior, ha precisat la companyia en una notificació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de valors (CNMV).

Valoriza és la filial de Sacyr Servicios que engloba les activitats de serveis urbans, 'facilities' i social.

L'octubre de l'any passat, Sacyr va anunciar que obria un procés d'anàlisi sobre un pla de desinversions per accelerar els dos grans objectius del pla estratègic: posar el focus en el negoci concessional i reduir el deute net amb recurs. El pla consistirà a vendre el 49% de la seva divisió de serveis i incorporar un soci minoritari al negoci d'Aigua.

Els experts van valorar en el seu moment molt bé aquest pla de Sacyr pel seu "encaix estratègic", permetent posar el focus en el negoci concessional, que suposa al voltant del 90% del seu valor d'empresa.

Els analistes de Sabadell assignen a la divisió de serveis de la companyia un valor de 486 milions d'euros i un valor de 147 milions al negoci d'aigua.

Últimas noticias