Sacyr decidirà a la tardor si paga el dividend complementari

El 20% de la retribució variable del comitè de direcció també queda en suspens

Per

Bolsamania | 12 mai, 2020

Sacyr ha suspès el dividend complementari que tradicionalment paga al juliol fins que pugui avaluar l'impacte que pugui haver tingut la crisi del coronavirus sobre la constructora. El seu president, Manuel Manrique, ha anunciat aquest dimarts que la decisió definitiva s'ajorna fins a la tardor.

Durante la presentación de los resultados trimestrales, Manrique también ha adelantado que queda un 20% de la retribución variable que cobran los miembros del comité de dirección queda supeditado a la evolución de la crisis sanitaria. También será en otoño cuando se tomen las decisiones sobre este tema.

Durant la presentació dels resultats trimestrals, Manrique també ha avançat que queda un 20% de la retribució variable que cobren els membres del comitè de direcció subeditat a l’evolució de la crisi sanitària. També serà a la tardor quan es prenguin decisions sobre aquest tema.

Pel que fa al dividend, Sacyr tenia previst una retribució total de 0,110 euros per acció, repartits en dos pagaments (el primer es va fer al febrer) i amb la possibilitat de cobrament mitjançant ‘scrip dividend’. Així ho proposarà a la propera junta d’accionistes que es celebra l’11 de junt, tot i que es preveu que el repartiment del segon tram es faci a finals d’any, sempre que l’impacte de la Covid sigui assumible.

La constructora confia en sobreposar-se amb bona nota a la pandèmia. Manrique ha destacat que el resultat brut d’explotació (Ebitda) ha crescut en dobles dígits per novè trimestre consecutiu. En concret, un 16%, fins als 166 milions d’euros, gràcies als actius concessionals de les tres divisions de negoci, que van aportar vora un 80% de l’Ebitda.

El nostre model de concessions amb baix risc de trànsit ens ha permès mantenir l’activitat gairebé amb normalitat,” ha destacat el president. Per part seva, els projectes d’enginyeria han patit algunes aturades, però ja han tornat a l’activitat, mentre que l’àrea de serveis “ha hagut de treballar més” per la pandèmia.

També cal assenyalar que el seu benefici net es va reduir un 16% fins als 32 milions després de fer una provisió de 30 milions “per prudència” i en vista de l’”actual incertesa” de la crisi sobre els comptes del primer trimestre de l’any.

Últimas noticias