Sabadell es dispara després d'uns "bons" resultats que superen les previsions

Els experts destaquen les "sòlides tendències" de l'activitat comercial

Per

Bolsamania | 30 abr, 2021

Actualitzat : 15:00

Sabadell es dispara aquest divendres un 7% després de registrar un benefici net durant el primer trimestre de 73 milions (-22%) i anunciar que la seva filial britànica TSB torna a beneficis. Els experts de Barclays diuen que han estat uns "bons resultats amb sòlides tendències comercials", amb un benefici net un 49% per sobre de les previsions del consens a causa principalment de la millor evolució dels ingressos, ja que tant el marge d'interessos (NII, per les sigles en anglès) com les comissions van superar les expectatives.

Quant als costos, aquests es van situar als 640 milions, un 1% per sota el consens, mentre que les provisions van quedar en 354 milions, un 1% per sobre del previst. La taxa de morositat, del 3,7%, va augmentar des del 3,6% del quart trimestre. Pel que fa al capital, el CET 1 es va situar a l'11,96%, 6 punts bàsics per sota dels nivells del quart trimestre.

"Els resultats van ser positius", remarquen aquests analistes, que recorden que el banc celebrarà una jornada "estratègica" per a inversors amb la nova directiva al maig (28 de maig).

"SORPRÈN" DESPRÉS NORMALITZAR PROVISIONS

Bankinter destaca que el banc "sorprèn positivament" durant el primer trimestre després de normalitzar provisions i abandonar les pèrdues de TSB. Tot i això, precisa que les xifres "encara són fluixes a nivell operatiu" perquè l'estalvi en costos i la caiguda en ROF "no compensen la pressió en marges" i les comissions "es resisteixen" després de la venda de Sabadell Asset Management.

Tanmateix, el 'banc taronja' anticipava a primera hora aquesta reacció positiva en la cotització per diverses raons. D'una banda, les xifres encara no reflecteixen les sinergies d'estalvi en costos a Espanya (141 milions d'euros estimats per 2021 a partir del segon trimestre). A més, l'equip gestor augura una millora en el marge d'interessos el 2021. A tot això se suma aquesta millora en els indicadors d'activitat comercial a la qual també es refereixi Barclays, amb increments de quota de mercat als principals segments (hipoteques, consum i pimes).

El cost del risc afluixa fins als 69 punts bàsics (davant els 86 punts bàsics el 2020) i la morositat es manté "relativament estable" (3,7% enfront del 3,6% durant quart trimestre del 2020). La ràtio de capital CET-1 FL, principal focus d'atenció del mercat en trimestres passats, es manté en un nivell "confortable" (11,96% enfront del 12,60% l'últim trimestre del l'any passat), conclou Bankinter.

Últimas noticias