Ryanair endarrereix al gener el canvi en la política d'equipatge de mà

Les restriccions a l'equipatge de mà anaven a entrar en vigor l'1 de novembre, però s'han endarrerit fins al 15 de gener

Per

Europa Press | 24 oct, 2017

Ryanair torna a ser notícia després d'anunciar que retardarà fins al pròxim 15 de gener la posada en marxa de la seva nova política d'equipatges. La seva idea era implantar una sèrie de restriccions a l'equipatge de mà des de principis de novembre, tot i que finalment ha reculat i ha decidit retardar per donar "més temps" als seus clients perquè s'acostumin als canvis, "especialment durant la temporada alta de Nadal".

A canvi de reduir la quantitat de maletes a bord es rebaixa el preu per maleta facturada de 35 a 25 euros i s'incrementa el pes permès per l'equipatge facturat de 15 a 20 kg

Ryanair havia anunciat a principis de setembre que escometria un seguit de canvis i s'implantaria restriccions a l'equipatge de mà per acabar amb els retards que patien els seus vols quan els passatgers intentaven trobar espai lliure per als seus paquets a la cabina.

Segons havia dit, aquesta mesura, l'entrada en vigor de la qual estava prevista per a l'1 de novembre, no vindria sola, ja que a canvi de reduir la quantitat de maletes a bord l'aerolínia tenia intenció d'aplicar una rebaixa en el preu de les maletes per facturar, de 35 a 25 euros. L'objectiu de la qual, animar així que els clients facturessin les seves maletes i reduir la quantitat de maletes a bord. A més, el pes permès per l'equipatge facturat es va incrementar de 15 a 20 quilograms.

La mesura finalment es retardarà, de manera que no es posarà en marxa fins al 15 de gener, un cop hagin acabat les festes nadalenques. Des d'aquest dia, ha explicat l'aerolínia de baix cost, només els passatgers amb embarcament prioritari (incloent-hi les tarifes Plus, Flexi Plus i Family Plus) podran pujar dues peces a la cabina de l'avió. La resta només podran volar amb la maleta més petita, mentre que la maleta de cabina es baixarà a celler, sense cost addicional, a la porta d'embarcament, ha explicat la companyia.

"Retardarem la posada en marxa de les nostres noves normes d'equipatge amb l'objectiu d'ajudar als nostres clients a familiaritzar-se amb els canvis de la política", ha afirmat el director de màrqueting de la companyia, Kenny Jacobs, en un comunicat.

Segons el directiu, la companyia ja ha posat en marxa la primera fase d'aquest canvi, que es tradueix en la rebaixa en les tarifes per maleta facturada i l'increment de la seva mida permesa. "Això permetrà que hi hagi menys clients amb dues maletes a les portes d'embarcament, una situació que està provocant retards en els vols", ha conclòs.

Últimas noticias