Rovi recorta su beneficio neto un 12,5% en el primer semestre, hasta los 15,8 millones

El resultat brut d'explotació (Ebitda) de Rovi es va situar en 23,9 milions d'euros fins a juny

Per

Europa Press | 26 jul, 2017

Els laboratoris farmacèutics Rovi van registrar un benefici net de 15,8 milions d'euros en el primer semestre de l'any, xifra un 12,5% inferior a la del mateix període de 2016, segons ha informat aquest dimecres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les accions de la companyia pugen un 0,58%.

El grup ha precisat que, excloent els ingressos no recurrents per import de 4 milions d'euros obtinguts en el primer semestre de 2016 per la constitució de la seva 'joint venture' amb Enervit, el seu benefici creix un 10% en el primer semestre de 2017.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) de Rovi es va situar en 23,9 milions d'euros fins a juny, amb una reculada del 4% respecte al primer semestre de l'any passat. No obstant això, sense explicar els ingressos recurrents de 2016, l'Ebitda augmenta un 14% en el semestre.

Els ingressos operatius del grup van augmentar un 8% entre gener i juny, fins a aconseguir els 138,8 milions d'euros, gràcies principalment al negoci de fabricació a tercers, que va créixer un 27%, i a l'àrea d'especialitats farmacèutiques, les vendes de les quals van créixer un 3%.

El grup ha destacat el comportament de les vendes de Bemiparina, un dels seus productes 'estrella', que van augmentar un 3% en el semestre, fins als 42,6 milions d'euros, amb un increment de les vendes a Espanya del 6%. Així mateix, la venda de productes farmacèutics amb prescripció va pujar un 3% en el primer semestre, fins als 91,4 milions d'euros.

Els ingressos totals de la farmacèutica es van incrementar un 7% entre gener i juny, fins a sumar 139,4 milions d'euros.
Per al conjunt de 2017, Rovi espera aconseguir una taxa de creixement dels seus ingressos operatius d'entre el 0% i el 10%, malgrat un nou ajust de 550 milions d'euros en la despesa farmacèutica prevista pel Govern en el pla pressupostari.

Últimas noticias