Repsol produeix per primera vegada hidrogen renovable a partir de biometà

El biometà s'ha obtingut a partir de residus sòlids urbans

Per

Bolsamania | 04 oct, 2021

Actualitzat : 14:43

Repsol ha produït per primera vegada hidrogen renovable emprant biometà com a matèria primera. Aquest hidrogen renovable s'ha utilitzat per fabricar combustibles de baixa petjada de carboni, com gasolina, gasoil i querosè per a aviació. Aquesta fita ha tingut lloc a la refineria de Repsol a Cartagena, on s'han produït 10 tones d'hidrogen renovable a partir de 500 MWh de biometà, cosa que ha evitat l'emissió a l'atmosfera d'unes 90 tones de CO2.

D'aquesta manera, Repsol fa un primer pas per substituir el gas natural convencional per biometà d'origen sostenible per produir hidrogen renovable als seus complexos industrials i descarbonitzar així tant els seus processos com els seus productes.

El biometà utilitzat com a matèria primera s'ha obtingut a partir de residus sòlids urbans. Així, Repsol segueix impulsant l'economia circular i tecnologies d'última generació per transformar residus en productes d'alt valor afegit i baixa petjada de carboni.

Aquesta primera prova industrial realitzada per Repsol servirà també d'exemple per al desenvolupament del sistema de garanties d'origen per als gasos renovables que s'implementarà a Espanya i que el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic acaba de treure informació pública com a esborrany del Reial decret.

Últimas noticias