Repsol, entre les petrolieres que menys convencen JP Morgan de cara a 2018

Té un consell d’'infraponderar', igual que per a Total i Eni

Per

Bolsamania | 08 des, 2017

Els experts de JP Morgan publiquen aquest divendres un informe de perspectives per al sector petrolier europeu de cara a 2018 en què es mostren més optimistes amb Shell, BP i Galp, pels quals tenen un consell de 'sobreponderar', i menys amb Total, Eni i Repsol, pels quals recomanen 'infraponderar'. Pel que fa als canvis fets en les seves valoracions sobre aquestes companyies, han elevat Galp a 'sobreponderar' de 'neutral' i han retallat Total fins a 'infraponderar' de 'neutral'. Pel que fa a Repsol, mantenen el seu consell a 'infraponderar' i rebaixen lleugerament el seu preu objectiu fins a 13 euros des de 13,50 euros.

En opinió d'aquests analistes, el desafiament del sector el 2018 serà "la transició d'un full de ruta industrial defensiva a una agenda ofensiva enfocada a maximitzar el retorn de cash (liquiditat)". En aquest escenari, Shell, BP i Galp "ofereixen una convincent combinació potencial/rendibilitat recolzades per un atractiu creixement del flux lliure de caixa", expliquen des de JP Morgan.

IDEES D'INVERSIÓ PER A 2018

Les idees d'inversió de JP Morgan de cara a 2018 sobre el sector petrolier passen per:

- Sobreponderar Shell: "Compleix tots els requisits de la nostra cartera", precisen aquests analistes.

- Sobreponderar BP: la seva particular situació hauria de notar-se en la seva rendibilitat per dividend, assenyalen.

- Sobreponderar Galp: per la seva capacitat per combinar creixement amb un augment del retorn en efectiu.

JP Morgan preveu un preu mitjà del petroli als 55 dòlars el barril entre 2018-2020. "Creiem que els preus seguiran sent volàtils i que fluctuen en un rang de 40-60 dòlars. L'actuació dels productors nord-americans i de l'OPEP han alterat els fonamentals de la indústria (...)", expliquen aquests analistes.

Últimas noticias