Què opinen els analistes dels resultats d'Iberdrola al primer trimestre?

Tant Bankinter com Renta 4 segueixen confiant en la companyia després de conèixer les seves xifres

Per

Bolsamania | 27 abr, 2022

Què opinen els analistes dels resultats d'Iberdrola el primer trimestre? L'elèctrica presidida per Ignacio Galán, segons les primeres valoracions, ha presentat unes xifres en línia amb allò que s'esperava. Aquestes són les principals claus que destaquen els experts.

Des de Bankinter, entitat que reitera el consell de comprar el valor, amb una valoració d'11,90 euros per acció, assenyalen que els comptes s'han situat "en línia" amb els pronòstics.

Com a factors positius, destaquen el "bon comportament de la divisió de xarxes (EBITDA +20%) gràcies a les noves inversions ia les revisions de tarifes al Brasil i als EUA".

També ressalten el "creixement en nova capacitat en renovables (+9%)" i "l'impacte positiu de l'apreciació del dòlar, la lliura i el real brasiler", així com els "guanys per l'acord de reestructuració a Vineyard Wind (eòlica marina als Estats Units".

Aquests factors, afegeixen "compensen els impactes negatius d'un factor de càrrega més baix en renovables, la parada no programada de la central nuclear de Cofrentes i un menor marge en comercialització".

Segons la seva opinió, "Iberdrola és un valor que ens agrada amb una perspectiva de mitjà / llarg termini en el procés de més electrificació i ràpida descarbonització a la qual s'enfronta el nou model energètic".

"El seu posicionament en renovables i en xarxes, la diversificació geogràfica i una sòlida estructura financera li permet capturar les oportunitats al nou escenari de transició energètica", afegeixen.

"A més", conclouen, "Iberdrola manté el focus en la retribució a l'accionista amb un creixement en dividend per acció durant el període 2021-25 superior al 5%. La rendibilitat per dividend als preus actuals és del 4,4% per al 2022".

RENTA 4 TAMBÉ ÉS POSITIU

Per part seva, els experts de Renta 4 reiteren el seu consell de sobreponderar el valor, amb un preu objectiu encara més elevat de 12,73 euros.

Segons la seva valoració, els resultats han superat "lleugerament" les previsions a l'engròs de la base d'actius regulats, les millors tarifes als Estats Units i el Brasil, més capacitat renovable instal·lada (+3,5 GW) i l'efecte d'una sentència favorable sobre el Bono Social, malgrat la menor producció hidroelèctrica i eòlica, la parada no programada a Cofrentes (ja solucionada) i l'efecte negatiu dels elevats preus majoristes a les comercialitzadores d'Espanya i el Regne Unit”.

"Malgrat les amortitzacions més grans i la despesa financera més gran", indiquen, "així com l'efecte negatiu dels tipus de canvi i uns majors impostos registrats, la menor morositat i certs efectes extraordinaris positius (reestructuració d'actius eòlics de mar alta als Estats Units), permeten una millora del benefici net del 3,2%, per sobre de les expectatives”.

"El flux de caixa operatiu s'incrementa un 14,8% recollint sentències favorables per més de 800 milions d'euros, mentre que les inversions es mantenen totalment alineades amb el primer trimestre del 2021. Continuem mantenint la visió positiva en el valor de cara al llarg termini", conclouen.

Últimas noticias