Popolare di Vicenza i Veneto Banca, dos dels bancs més grans d'Itàlia, podrien acudir al fons de 20.000 milions

Ambdos volen arribar a un acord amb els seus accionistes descontents que els costaria al voltant de 600 milions d'euros

Per

Bolsamania | 10 gen, 2017

Els bancs italians Popolare di Vicenza i Veneto Banca han presentat un acord amb els seus accionistes descontents que podria costar a les entitats 600 milions d'euros, quantitat que se sumaria a les pressions de capital que poden empènyer-los, finalment, a sol·licitar ajuda estatal.

Aquests dos bancs, segons informa Reuters, són vistos com "el següent punt problemàtic" en la lenta crisi bancària d'Itàlia després que el govern intervingués, a la fi de 2016, per rescatar a la tercera major entitat crediticia del país, Banca Monte dei Paschi di Siena.

El nou conseller de Popolare di Vicenza, Fabrizio Viola, no ha descartat que els dos bancs necessitin fer ús del nou fons de 20.000 milions d'euros

El nou conseller delegat de Popolare di Vicenza, Fabrizio Viola, que venia de Muntanya dei Paschi per supervisar la fusió amb Veneto Banca, no ha descartat que els dos bancs necessitin fer ús del nou fons de 20.000 milions d'euros que Itàlia va establir a la fi del mes passat per ajudar a Muntanya dei Paschi i a totes les entitats en dificultats.

"Permetin-me que primer vaig avaluar quant diners necessitem i després veurem com fer-ho", va dir en una conferència de premsa aquest dilluns.

Popolare dir Vicenza i Veneto Banca, tots dos situats entre els deu majors bancs d'Itàlia, van ser rescatats a principis de l'any passat pel fons de rescat bancari després de no trobar compradors per emetre accions per 2.500 milions d'euros per mantenir-los a flotació. Aquest rescat 'va copejar' els estalvis de més de 200.000 petits accionistes. Els dos bancs ara proposen pagar a 169.000 accionistes que van comprar accions en els últims deu anys al voltant del 15% de les pèrdues de la inversió si accepten no emprendre accions legals.

Últimas noticias