PharmaMar no es rendeix amb Aplidin i demanda la Comissió Europea

Parla de "conflictes d'interès" dels experts designats per l'EMA

Per

Bolsamania | 02 oct, 2018

PharmaMar no es resigna a acceptar la decisió de les autoritats europees de rebutjar l'aprovació, per la seva comercialització a Europa, d’Aplidin. L'Agència Europea del Medicament (EMA) va anunciar el seu 'no' a finals de 2017 i posteriorment, després de la reclamació de PharmaMar, va ratificar aquesta negativa.

Ara, la companyia biotecnològica ha anunciat que "ha presentat una demanda davant del Tribunal General de la Unió Europea contra la Comissió Europea i sol·licita l'anul·lació d'aquesta decisió final de la Comissió, mitjançant la qual va denegar l'autorització de comercialització del medicament per a ús humà Aplidin".

En un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), PharmaMar ha sol·licitat al Tribunal General "aclarir les garanties processals i els criteris d'examen que s'han d'aplicar durant un procediment per a l'autorització de comercialització davant l'Agència Europea de Medicaments (Agència), que va emetre una opinió negativa que va servir de base per a l'adopció de la Decisió CE".

La companyia precisa que els principals motius de la demanda "es refereixen a l'estricta verificació de conflictes d'interès dels experts designats per l'Agència i a la correcta anàlisi de l'evidència científica presentada per PharmaMar".

Últimas noticias