PharmaMar inicia els estudis clínics amb un nou compost en pacients amb càncer

Un nou compost antitumoral resultant del programa de recerca interna de la companyia

Per

Bolsamania | 19 set, 2017

Actualitzat : 18:11

PharmaMar ha anunciat l'inici de la fase I d'assajos clínics amb PM14, un nou compost antitumoral resultant del programa d'investigació interna de la companyia, per al tractament de pacients amb tumors sòlids avançats. Uns estudis que "estan motivats per donar resposta a les necessitat no cobertes dels pacients amb diferents tipus de càncer", indica la companyia en un comunicat emès a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV).

La farmacèutica indica que després d'una fase preclínica, durant la qual el compost ha demostrat la seva activitat en tumors sòlids en models animals, aquest assaig clínic de fase I, té com a objectiu principal identificar la dosi òptima per a l'administració de PM14 en pacients amb tumors sòlids avançats. Altres objectius de l'estudi són "definir el perfil de seguretat i avaluar la farmacocinètica i farmacogenètica de PM14 en aquest grup de pacients", afegeixen.

Es preveu la participació d'aproximadament 50 pacients amb diagnòstic confirmat de tumor sòlid avançat per als quals no hi ha un tractament estàndard disponible. El director de Desenvolupament Clínic de la unitat de negoci d'oncologia de PharmaMar, Arturo Soto, indica que "la posada en marxa d'aquest primer assaig clínic en humans amb PM14 dóna continuïtat al nostre compromís amb la investigació en la lluita contra el càncer. Estem molt il·lusionats davant l'inici d'aquest assaig, ja que ens situa una mica més a prop del nostre objectiu: millorar la vida dels pacients oncològics".

Últimas noticias