Pescanova s'enfonsa un 90% en tornar a cotitzar quatre anys després

Les accions ja havien caigut amb molta força durant les setmanes anteriors a la seva suspensió, però ha estat en el moment de l'obertura de mercats quan s'han desplomat

Per

Bolsamania | 07 jun, 2017

Les accions de Pescanova tornen a cotitzar avui, tal com va decidir la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els títols de la firma, que ha passat per un llarg concurs de creditors, tornen després de ser suspeses al març de 2013. I ho fan amb un enfonsament borsari que arriben al 90% durant el seu primer encreuament a l'obertura d'aquest dimecres.

Les accions ja havien caigut amb molta força durant les setmanes anteriors a la seva suspensió, però ha estat en el moment de l'obertura de mercats quan s'han desplomat. El preu d'acció a l’inici de matí és de 0,60. Al seu últim tancament, amb data de març de 2013, era de 5,91 per títol. Cal recordar que durant tot aquest temps, l'empresa dedicada a la conservació i pesca va trencar. La cúpula directiva va fer fallida i va haver de ser refundada com Nueva Pescanova.

El preu d'acció a inici de matí és de 0,60 cèntims

Igual que tots els valors del mercat continu, la subhasta d'obertura ordinària va començar a les 8:30 amb finalització a les 9:00, però, la Societat de Borses recordava que es modificava l'horari per Pescanova a causa de la situació de la companyia. El preu resultant de la subhasta d'obertura és el que s'ha pres com a preu estàtic. Si la Societat de Borses ho considera, podrà aplicar mesures necessàries per facilitar el normal funcionament de l'oferta i de la demanda.

L'organisme supervisor dels mercats ha afirmat que la 'vella' Pescanova ha estat objecte d'un procés concursal complex i perllongat en el temps que ha donat lloc a una transformació profunda de les seves característiques i dimensió, alhora que ha ressaltat que no està sotmesa en cap supòsit d'exclusió de negociació, en haver complert les seves obligacions en matèria de remissió i publicació d'informació i no estar en fase de liquidació concursal.

Dies abans que Pescanova tornés a cotitzar, la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV), recollia les bases per a la seva la volta als mercats: "Encara que el preu de cotització de les accions pugui estar sotmès a una elevada volatilitat en haver estat suspeses de negociació durant més de quatre anys i donades les circumstàncies en què es troba la societat, no resulta oportú perllongar addicionalment la suspensió", assenyalava.

Últimas noticias