PacWest torna a disparar-se i anima el sector: el banc retalla el dividend

Els títols de l'entitat pugen més d'un 30% al 'premarket'

Per

Bolsamania | 08 mai, 2023

Actualitzat : 15:57

Els bancs regionals nord-americans anticipen aquest dilluns una extensió del seu ral·li alcista després del rebot experimentat a la sessió de divendres. Els guanys tornen a estar liderats per PacWest Bancorp, els títols dels quals pugen més d'un 15% a Wall Street, després que l'entitat hagi anunciat una retallada del dividend.

El Consell d'Administració del banc ha decidit declarar un dividend trimestral en efectiu de 0,01 dòlars per acció ordinària, una xifra molt inferior als 0,25 dòlars declarats al trimestre anterior i un any abans.

Des de PacWest han reiterat que el seu negoci continua sent "fonamentalment sòlid" tot i haver reconegut que contempla "opcions estratègiques" per assegurar-ne el futur.

Les pujades també s'estenen a altres entitats del sector, com Western Alliance, que avança més d'un 10% en les operacions prèvies, i First Horizon, els títols dels quals es revaloren més d'un 11%.

Tot i els últims rebots, com el que es va registrar divendres, quan les accions de PacWest es van disparar un 81,7%, el banc acumula una caiguda de gairebé el 75% des del començament d'any i s'ha convertit en el nou protagonista de la crisi bancària als Estats Units després de les caigudes de First Republic i Silicon Valley Bank.

"Té totes les paperetes per ser el següent banc regional als Estats Units per fer fallida. Té una mica més de 41.000 milions de dòlars en actius, però la seva debilitat des de l'any passat (-88%) davant la pujada de tipus el posa a la rampa de sortida", destaca Diego Morín, Sales Operations Analyst d'IG.

La incertesa al voltant del sector bancari nord-americà no s'ha acabat i el mercat segueix molt de prop la volatilitat registrada durant les últimes sessions.

"La tensió als mercats pot ressorgir si un nou banc regional entra en problemes. A més, molts especuladors segueixen a l'aguait per incrementar les seves posicions curtes en què consideren les peces més febles davant la passivitat dels supervisors", expliquen des de Link Securities.

"L'estrès bancari és un símptoma d'ajust monetari i serà força contingut. Creiem que no es convertirà en una crisi més sistèmica. Però necessita una supervisió estreta, ja que si no, es pot estendre com a fitxes de dòmino que cauen una a una", indiquen des de Danske Bank.

Últimas noticias