Pablo Isla, president d'Inditex, deixarà el consell de Telefònica després de 14 anys

Considera que seguir al lloc és inadequat des del punt de vista del govern corporatiu

Per

Bolsamania | 12 abr, 2017

El president d'Inditex, Pablo Isla, ha decidit no optar a la reelecció com a membre del consell d'administració de Telefònica després de 14 anys a l'operadora, segons informa aquest dimecres El Mundo. El seu mandat venç el proper 14 de maig.

Isla va ser nomenat el 12 d'abril de 2003 conseller independent de Telefónica, companyia de la qual ja havia estat conseller en representació de l'Estat el 1996. Segons informa El Mundo, la decisió de no seguir en Telefónica respon al fet que Isla ho considera inadequat des del punt de vista del govern corporatiu.

La Junta general de Telefónica es preveu per a finals de maig o principis de juny durant la qual es proposarà la renovació de cinc consellers, entre els quals es troba també César Alierta, antic president executiu de Telefónica.

Isla va entrar al consell de Telefónica precisament de la mà d'Alierta i es va perfilar com a possible successor seu al capdavant de l'operadora, cosa que es va complicar amb l'arribada de José Luis Rodríguez Zapatero a la presidència del govern el 2004. El 2005, el propietari d'Inditex, Amancio Ortega, va oferir a Isla l'oportunitat de presidir la companyia i finalment va ser José María Álvarez-Pallete que va substituir Alierta l’any passat.

Últimas noticias