Oryzon Genomics es dispara un 80% en dues sessions

Els seus títols van pujar un 50% durant la passada sessió sense que s'hagi conegut una notícia prou rellevant que justifiqui aquest moviment

Per

Bolsamania | 30 nov, 2017

Els títols de la biotecnològica Oryzon genòmiques continuen aquest dijous amb la seva particular 'festa'. Després de disparar un 50% durant la passada jornada, a aquestes hores sumen un altre 15% amunt i se situen ja als 3,13 euros. No hi ha cap notícia concreta que pugui considerar prou important com per justificar aquests ascensos, que s'han d'emmarcar en la condició de companyia petita i de comportament habitual molt volàtil en borsa d'Oryzon.

Aquest dimecres informàvem que hi havia diverses informacions favorables que, en certa mesura, estan donant suport a aquests ascensos. D'una banda, un informe positiu del grup financer Solventis, que li dóna un preu objectiu de 7,66 euros, molt per sobre de les seves actuals preus de cotització. Segons l'esmentat informe, la companyia disposa d'"un bon pulmó financer per afrontar els propers assajos clínics". Alhora, des de Solventis segueixen donant valor a la molècula ORY-1001, molècula que 'ha descartat' Roche aquest estiu, la qual cosa va suposar una notícia molt negativa per Oryzon. Aquests analistes li segueixen donant valor, tot i que "només per a les indicacions de leucèmia i càncer de pulmó de cèl·lula petita".

Un altre aspecte positiu dels últims dies relacionat amb l'empresa han estat les declaracions del seu director general, Carlos Buesa, que en una entrevista a El País va mostrar igualment la seva confiança en ORY-1001. "Ara hem de posar la molècula a caminar de nou, i tornar a parlar amb farmacèutiques que van estar interessades en el seu dia i ho tornaran a estar-hi, o amb algunes grans empreses biotecnològiques", va dir.

A tot això s’hi sumen altres elements que també podrien estar beneficiant la companyia, com les últimes notícies positives sobre assajos clínics i el fet que, segons informen fonts de mercat a 'Bolsamanía', la companyia ha realitzat durant els últims dies presentacions davant accionistes minoritaris. Presentacions que, a jutjar per les pujades, podrien haver resultat especialment convincents.

Amb tot, Oryzon, com a empresa petita del mercat espanyol, s'està comportant amb la volatilitat que caracteritza aquest tipus de companyies, que tenen els inversors 'acostumats' a aquest tipus de moviments que arriben sense cap justificació i que es caracteritzen per la seva brusquedat. El caràcter especulatiu d'aquest tipus de companyies és més que evident.

Últimas noticias