OPA de Santander pel 20% que no controla de Consumer USA per gairebé 2.000 milions

L'entitat ofereix comprar-los una mica més de 60 milions d'accions de la branca de finançament

Per

Europa Press | 02 jul, 2021

La filial nord-americana de Banc Santander ha llançat aquest divendres una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre el 19,75% del capital social de Santander Consumer USA que encara no està en el seu poder per un preu agregat de 2.356 milions de dòlars (1.992 milions d'euros), segons ha informat en un comunicat.

L'entitat ha ofert comprar-los una mica més de 60 milions d'accions de la branca de finançament al consum que encara no posseeix a un preu de 39 dòlars per títol en efectiu. Aquesta xifra suposa una prima del 7,4% respecte al tancament de la cotització de dimecres i del 30,4% en comparació amb el preu mitjà ponderat des de gener.

Santander Holdings USA, la filial al país nord-americà de Banc Santander, ja és propietària del 80,25% de Santander Consumer USA, equivalent a 245.600.000 d'accions. Si tanqués l'operació, es convertiria en una filial completa de Santander Holdings i seria exclosa de Borsa.

Banc Santander considera que l'oferta reflecteix un "valor atractiu" per als accionistes de Consumer USA. A més, a causa de l'elevat pes en l'accionariat, l'entitat ha explicat que votarà en contra de qualsevol venda, fusió o transacció alternativa a la proposta.

Segons dades de Bloomberg consultats per Europa Press, després de Santander, els principals accionistes de Consumer USA són la gestora de fons Fidelity (4,5%), Dimensional Fund Advisors (2,06%), Vanguard Group (1,92%) i BlackRock (1,86%).

Últimas noticias